Toscana – med bil – 5 kids och älsklingen – nu snackar vi utmaning!

http://www.lyxkrasch.se/uncategorized/toscana-med-bil-5-kids-och-alsklingen-nu-snackar-vi-utmaning/

För ett gäng veckor sedan beslutade vi – kanske inte helt genomtänkt att ta en sväng ner till Toscana – ca 190 mil söderut – naturligtvis hela familjen – i bil – till ett underbart litet hus ( rätt stort) – beläget på en sluttning med underbara Olivodlingar, Limeträd mm ….. Men…… med 5 barn ….. lång resa i bil……. Hur tänkte vi då……….Hmm….

Numera brukar alla lägga upp coola träningsbilder – bilder från mesiga tillställningar som Triathlon, Maraton mm – men en riktigt utmaning för en man är att transportera hela familjen genom flertalet länder – utan att tappa förståndet, mörda någon eller helt enkelt ge upp……

 

Dag 1 – Resa part one

För minimera tidsförluster samt ha maximal kontroll startade vi kl 04.00 från kära Kristianstad – denna arla fredagsmorgon bar med sig löfte om en lång färd mot Italien – fördelarna med tidig avgång är många – Barn som har nått puberteten samt tonår är ytterst enkla att hantera så tidigt – lite som en typ giftorm vid namn Krite – den är mycket slö dagtid – direkt livsfarlig nattetid – Tonåringar fungera likadant – totalt ofarliga fram till Lunch –

Snabbt marscherat var vi redan i Tyskland – sen blåste vi igenom detta land av ordning och intåg sedvanlig Schnitzel på mediokert autobahnhak – Barnen var misstänksam – åtminstone vissa – så de tog Burger King.

Då färden gick undan blev det kväll och vi beslöt – inte min idé att blåsa på hela vägen – så lite friskluft – över passen i Österrike  – in i Italien och bankande ner till Viareggio – och åt frukost på ett underbart litet kafé – sen stranden och invänta huset.

Huset ….. Ja, det var magisk – efter ha pratat med en man som inte kunde ett enda ord på annat språk än Italienska – fann vi det ändå – grymt vackert – högt upp i Bergen – utsikt mot Pisa – Viareggio – Havet – Olivträden – ja rubbet!

Det var då det gick upp för barnen att vi nu skulle genomföra den största prövningen av alla – de var utan WiFi under hela veckan – deras ansikten såg lite ut som de hemska journalfilmer från befrielser av arbetsläger i Nazityskland – man såg lite hur livsgnistan dog i deras ögon……….

Detta blev bättre då vi spenderade dagarna med sol och Bad, Besöka Florens, Pisa, Lucca mm – magiskt – åt gott – bara njöt – och hade bra – vi konverserade långt in på kvällarna med alla – hur mysigt som helst.

 

Veckan gick fort – alla överlevde – jag blev bara arg 2-3 gånger när flocken inte lydde och gick åt rätt håll – men det gick kanon – vi är dock en stor familj – med många viljor ………… Anna bestämmer naturligtvis – men sen får jag faktiskt lov att göra det hon bestämmer …………. så det så!

Hemresan gick över Schweiz- här var faktist till och med barnen imponerade av Bergen – vilket är svårt att inte bli  – Pitstopp med övernattning i södra Tyskland – där barnen njöt av kebabrulle ( kul val) och WiFi på hotellet – vilket var bra eftersom vi hade ätit lunch i  Schweiz – vilket i sin tur betingar priset av en mindre husvagn.

så…… slutetappen ……… 125 mil -…….. Autobahn mestadels…….. satan ….. ingen ferrari – En Kia med takbox och full med kids ………. men …… det gick skitbra……. Kidsen ska bara ha beröm…….. de fixade detta kanon och vi hade skitkul i bilen…….. bra musik……. bra käk på vägen och massor med godis…….. löjligt mycket godis…….

Lite stopp i Puttgarden för kompletteringar inför vintern – så nu kan mina törstiga vänner komma på besök när som – vinet fixade vi Italien – med massa annat gott.

Väl hemma sent söndagen – så var alla trötta men jävligt nöjda – kidsen tyckte detta var en häftig semester där det sett massor – och ja, jag överlevde ……… så – lärdomen av detta – tro inte att era barn inte klarar sådana resor – de behöver inte matas med all inklusive och plastpooler – de fixar riktigt hav med vågor och riktiga restauranger – och….. de överlever utan WIFi – det går faktiskt – abstinensen är tuff men sen funkar det.

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.