Människor och flygplatser – regeln är 5 meter framåt, 2 meter åt H/V – FATTA!

http://www.lyxkrasch.se/uncategorized/manniskor-och-flygplatser-regeln-ar-5-meter-framat-2-meter-at-hv-fatta/

I grund och botten är jag en social människa, gillar andra människor och är till 99 % en positiv människa – dock har jag vissa områden som jag bara inte kan förstå – områden där mina medmänniskor har bestämt sig för att göra det knepigt för mig………

 

Ett av dessa ställen är just flygplatser – och här förvandlas smarta och logiska människor till tväridioter – ja, hårt men så är det och ni kommer alla känna igen det – både ni som omnämns och ni som råkar ut för detta……

 

Naturligtivs börjar det redan i samband med att man kommer till flygplatsen – ofta kommer jag med någon form av spårbundet fordon – ( vi kan prata om Skånetrafiken en annan gång) – och jag brukar då trots ursprung från Österrike inte ha ett eget tåg som kejsaren hade.

 

När tåget stannar på perrongen i anslutning till en flygplats – då händer följande – alla rusar av för att sedan 20 cm utanför dörrarna tvärt stanna – och börja leta efter vart de ska. De går inte typ 5 meter, och går åt sidan – nej, de står i dörren och blockerar medan de letar efter vart de ska!! Ni som gör detta sluta – ni är dryga!

 

Därefter är det vanligt med rulltrappor, och här upprepar sig tidigare beteende – man åker hela vägen upp- för att sedan stanna direkt i vägen för alla bakom, samtidigt som man försöker lokalisera sig – detta är inte heller ok – gå 5 meter in – 2 meter och antingen höger eller vänster – så kan vi som varit på denna flygplats få gå dit vi vet att vår incheckning är.

 

Tack och lov kan man numera checka oftast i en app eller automat – men ibland så måste man till en incheckningsdisk – och där står man i kö – ett tips till mina medmänniskor – om du nu står 20 minuter i kö – det är ok att ta fram dina biljetter mm innan – du behöver inte när du kommer fram – börja fundera på vilken väska de ligger i- öppna 3 av dem innan du inser att du hade dem i innerfickan – det brukar ta mellan 5-10 minuter. Snälla, sluta med detta – skitdrygt!

 

Väl incheckade är det dags för säkerhetskontrollen – och nu börjar helvetet, speciellt i semestertider – för nu gäller det gissa vilken kö man ska ta – fel kö kan innebära en 15-30 minuter extra. Ja, har du metallspänne i ditt skärp – ta av det – nej, du får inte ha ha en vattenflaska med dig – och helt ärligt så kostar den typ 20 spänn – köp en ny sen – och ja, dina mynt i fickan kommer pipa – och ja, du måste ta ur din laptop mm – och allt detta kan man börja förbereda innan man är framme – för då går det smidigare – men nej, varför det

 

Istället ska man dividera om vattenflaskan och gå igenom 7-8 gånger när det piper för komma på att mobilen är i fickan tillsammans med 47 kr i mynt, och armbandet som väger 758 gram och är fejkguld också piper – snälla, sluta med detta för nu börjar jag närma mig en obehaglig nivå av irritation .

 

Ok, väl dags att gå ombord – ett litet tips, då man oftast har numrerande säten – så behöver man in kasta sig in – stå i mittgången och typ blockera allt – sitter du långt bak, gå ombord tidigt – sitter du långt fram gå sent – enkelt – ingen kommer ta din plats och skulle ditt handbagage hamna 7 meter från dig så är det inte farligt, vem ska sno det och gå av på 12000 meters höjd?

 

När vi sedan landar så gör vi tvärtom – ni har ingen aning om hur enkelt det går då…. Och nu behöver du du inte stanna i tunneln från gaten för kolla vart du ska – du kan liksom inte gå fel – följ den, och när du kommer ut ur den och stanna nu för fan inte i slutet – samma jävla regel – 5 meter framåt – 2 meter höger/vänster – skitenkelt

 

Nu är vi nästan klara- bara kvar att ta sig till transfer – ofta då också ett tåg i det större städerna – ett litet tips, snälla – låt folk som ska av gå av tåget först – innan ni försöker likt en galning med 2 resväskor klättra över dem för komma in – tro mig, mycket enklare och vi alla får en bättre dag…..

 

Nu har vi inte berört ämnet barn – dvs inte spädbarn utan barn ålder 5-12 år …… som får göra vad de vill…… jag har alltid silvertejp i mitt handbagage – så saknar du någon gång din störiga unge – kolla bland handbagaget …….. Bara ett tips.

 

Tack & Förlåt!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.