Edwise – it-systemet som gud glömde, någon har fått en muta!

http://www.lyxkrasch.se/uncategorized/edwise-it-systemet-som-gud-glomde-nagn-har-fatt-en-muta/

Nu vet jag inte hur många där ute som är drabbade av Edwise – ett så kallat IT-stöd för skolor. I Kristianstad kommun finns det och har sedan dag ett varit ett – ja enkelt uttryckt ett skitsystem!

Lärarna hatar det, Föräldrar hatar det och barnen hatar det – exakt vem som får sina semestrar betalda av de som utvecklar det är okänt!

Över åren har vi dragits med detta – problemen uppstod direkt. Troligen ligger skiten på någon halvkass server i Uzbekistan med ett 2400 modem – för det är lika snabbt som en miljöpartist tänker.

Naturligtvis var det inte kompatibelt med Mac i början, men efter typ 4000 uppdateringar funkar även Safari.

Strax innan jul kom ett mer eller mindre hotfullt brev att – NU fick man bara kommunicera via sms till fritids – ok tänkte jag.

Eftersom jag oftast hämtar dottern – dvs bonusdottern, och ej är vårdnadshavare – började jag undersöka var jag kunde lägga till mitt telefonnummer- det gick inte. När jag påtalade detta stod alla som fågelholkar, när jag även påtalade att detta nog inte bara jag som kommer få problem med ………. insåg de att de måste göra något.

De påstår att de nu har lagt till mig – men det funkar inte så jag ringer, exakt hur ska de hindra mig!

Nästa begåvade utveckling är att nu ska man endast kunna logga in med BankID – ok, exakt varför – och hur skall den kopplingen ske när jag inte är vårdnadshavare – men behöver komma till där?

Först tänkte jag att de bör gå att lösa – men icke – så om jag behöver något för hjälpa kidsen måste jag ringa till min sambo – be henne logga in och sen skicka det till mig………. Känns som vi har skapat ett ”stödsystem” här – eller ……..

 

Ett av mina kids går på en friskola – de har ett annat system – sjukt smidigt och funkar från telefon oxå – men inte Edwise – nej – här har vi en full människa som troligen var en av de som låg bakom AF´s system för 130 miljoner som skrotades.

Bara hålla reda på att kombinationer av sms man ska skicka – så det blir rätt – omöjligt utan en fusklapp.

 

Nix – har tröttnat på detta kassa system – och kommer helt enkelt sluta använda. AJ tänker ni – men hur ska du få veta allt – enkelt och här får ni ett helt gratis tips.

 

Skolorna/ fritids lyder under förvaltningslagen – och i denna mycket fina lag, nämligen §5 – kan man läsa. Notera det fetmarkerade

5 § Myndigheterna skall ta emot besök och telefonsamtal från enskilda. Om särskilda tider för detta är bestämda, skall allmänheten underrättas om dem på lämpligt sätt.

Myndigheterna skall också se till att det är möjligt för enskilda att kontakta dem med hjälp av telefax och elektronisk post och att svar kan lämnas på samma sätt.

En myndighet skall ha öppet under minst två timmar varje helgfri måndag-fredag för att kunna ta emot och registrera allmänna handlingar och för att kunna ta emot framställningar om att få ta del av allmänna handlingar som förvaras hos myndigheten. Detta gäller dock inte om en sådan dag samtidigt är midsommarafton, julafton eller nyårsafton. Lag (2003:246).

 

Så, jag kommer helt enkelt inlämna tillsammans med en fullmakt att så skall ske ……….. sen kan de hålla på bäst fan med sitt jävla edwise!

 

Tack & Förlåt!

 

4 reaktioner till “Edwise – it-systemet som gud glömde, någon har fått en muta!

 • mars 1, 2017 kl. 9:44 f m
  Permalink

  Så klockrent!
  Jag är vårdnadshavare för mina barn, en på förskola,och en i skola med fritids, men jag kommer ändå inte åt edwise. Kan logga in, men var jag än trycker kommer jag alltid till nån skum sida där jag ska välja andra system som kommunen använder. Självklart går det inte att trycka på dem heller. Var inte ledsen för det där med sms, de kommer aldrig fram ändå.

  Svar
 • mars 1, 2017 kl. 8:02 e m
  Permalink

  Ha ha, instämmer! Jag letar fortfarande efter någon kompetent person som kan instruera hur man tar sitt barn ledigt via edWise.

  Svar
 • mars 3, 2017 kl. 2:24 e m
  Permalink

  Hej
  Det du skriver om edwise är inte sant, inte i mitt fall då jag själv har en styvson och kan använda systemet utan problem, dock så var vårdnadshavaren tvungen att begära att jag skulle få tillgång vilket är fullt förståligt. Vad gäller Mac så har jag aldrig haft problem då jag bara gjorde som det stod i informationen som finns om edwise webbinställningar.
  Och om någon tycker att detta systemet är segt så undrar jag vad de har för uppkoppling då jag inte upplever det problemet. Själv har jag bara adsl att välja på just nu. Edwise är klart mycket bättre än det gamla systemet de hade (blev aldrig vän me det)
  // Nöjd med Edwise

  Svar
  • mars 3, 2017 kl. 2:27 e m
   Permalink

   Tja.. huruvida det är sant eller ej är nog subjektivt – anser att det är ett skitsystem 👍 Men skönt att någon gillar det vilket ger mig hopp

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.