Landet Lingonsylt har tystnat – uppgivenhet eller är vi i Orkanens Öga!

http://www.lyxkrasch.se/oktober2015/landet-lingonsylt-har-tystnat-uppgivenhet-eller-ar-vi-i-orkanens-oga/

Alla som känner mig vet att jag ofta har både starka och tydliga synpunkter på det mesta som sker i samhället – det är en fin rättighet som vi har sett till skall fungera i Svea rike – och debattklimatet har varit mycket gynnsamt – naturligtvis har det alltid funnits extrema sidor utifrån alla saker man kan diskutera – men så skall det vara …………….. För ett par veckor sedan gick diskussionerna höga kring flyktingkrisen……… nu har den mer eller mindre helt avstannat……… det har blivit tyst……. ja, inte helt tyst………… ett gäng B-kändisar har haft en gala – Hela Sverige Skramlar – det gick bra…….40 miljoner drog de in – – så nu kan de hyra 55 lägenheter till ensamkommande barn av Wallenberg – i ett helt år………… (Bara  Trelleborg får 100 st om dagen just nu)

Att vi står inför ett problem det har nog de flesta med IQ över en amöba insett – och att vi inte kommer fixa detta utan ta till extrema lösningar – Tältläger, katastrofplaner mm – det är nu inte en utopi utan ett faktum – diskuteras redan.

De som hanterar detta är då våra politiker – ett gäng folkvalda människor som nu skall visa sin styrka i krishantering – Sverige har ju bra referenser på detta, vi lyckades ju bra med Tsunamin – när väl vår Utrikesminister då lyckades hitta Thailand i sin skolatlas.

I september kom det ca 24 000 människor för att söka asyl -hur många som kom utöver detta för att försöka ta sig till andra länder det vet vi inte – det kan vi inte ha koll på för vi har ingen som helst kontroll på våra gränser – för det är är ju rasistiskt att begära att människor skall identifiera sig när de kommer till Sverige.

Platserna är slut på Asylmottagningar – det säger åtminstone Migrationsverket – och nu har man ex i  Trelleborg börjat fylla idrottshallar…………

Att det råder lidande hos alla dessa människor på flykt, det är det ingen som ifrågasätter – inte SD, inte jag, inte en enda tror jag ( om du inte är helt störd alltså).

Men, det är tyst……. .obehagligt tyst om detta….. ja, det står lite smått i i tidningarna men inte speciellt mycket med tanke på att detta troligen är en av de händelser som kommer ändra Sveriges historia enormt – betydligt mer tidigare krig mm . …..och vi sitter bara tyst.

Nu tror jag inte att folk slutat ha åsikter kring detta ämne – för när man går lite djupare ner på internet hittar man alla åsikter – men det är inte godkända åsikter – de är inte tillrättalagda och friserade.

Men i det stora hela är det tyst…… obehagligt tyst……… det känns lite som första stormen har varit och nu står vi i orkanens öga – där är det stilla, men inom kort kommer nästa våg och den kommer slå hårt.

Vi står inför att på ett par år behöva lägga om hela vårt sätt att leva……….. för ingen skall inbilla mig att de prognoser gällande kostnader kommer ens vara nära det som kommer krävas. Redan nu kan vi kasta dem och börja om………. första vågen är inga problem kanske, eller rättare sagt – det kommer gå med hjälp av katastroftänk – lite som om vi hade blivit anfallna eller haft en jättejordbävning i Centrala Stockholm – men i nästa våg kommer vi få lösa frågan med alla anhöriga som skall återförenas – och det skall de helt klart, har vi tagit in en får vi fan ta hans familj oxå.

Vi har redan en svår situation på bostadsmarknaden, en skola i fritt fall, mm – hur skall vi fixa detta. Löfven och gänget har u lösningen – vi höjer skatten, då kan vi fixa allt- men det håller inte – har aldrig fungerat ……….. Henrik Schyffert – han löser det med att vi skall avstå från Netflix och en familjepizza – men han är inte heller killen vi kan räkna med att lösa detta.

Så, finns det någon trovärdig där ute som kan förklara på ett sätt som jag kan verifiera och räkna på själv – hur fan ska detta gå till……….. för jag förstår inte denna masterplan som vi jobbar mot ……… jag kan inte se lösningarna, men ni som bestämt det måste ju veta hur det skall gå till………eller……. ni räknar med i vanlig ordning att kunna skicka problemet vidare till nästa regeringen och sen gömma er med en sjysst pension samtidigt som ni håller dyra föredrag i något puckat ämne som ni inte förstår……….

Så, snälla – kan inte någon berätta hur detta skall fungera – utan svamla om hur synd det är om dessa människor – det vet vi redan….. och snälla hänvisa inte till Rosling – han vill ju köra SD:s politik framförallt, vilket inte alla foliehattar fattat ännu………….

För jag tror det sitter många ute i stugorna och undrar samma sak som mig – och det som är det farliga nu är att får inte alla dessa svar………. då är risken för att när vi kommer ur orkanens öga att den storm som kommer då……. inte är så himla lätt att stoppa…….. Svensken är ett fogligt folk brukar man säga …….. men även om svensken är foglig så kommer man till slut till en gräns där denna stora snälla vakthund vänder sig och slår tillbaka ………. och då kommer den bitas jävligt hårt och det kommer bli kaos.

Men, dit skall vi ju inte för alla ni som sitter och bestämmer detta som sker är ju kloka och har en plan för detta ju………… eller……… för ni luras väl inte ………..ni ljuger väl inte för oss…………… eller,,,

Tack & Förlåt!

En reaktion till “Landet Lingonsylt har tystnat – uppgivenhet eller är vi i Orkanens Öga!

  • oktober 6, 2015 kl. 8:55 e m
    Permalink

    Vi ÄR i stormens öga ja, åtminstone den första riktiga stormens. EU och världen i övrigt hjälper till att betala.

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.