Träning – kommersiell bluff eller vägen till lycka, samt tips på vardagsträning!

http://www.lyxkrasch.se/november-2014/traning-kommersiell-bluff-eller-vagen-till-lycka-samt-tips-pa-vardagstraning/

Träning, träning och åter träning – överallt bli vi bombarderade med detta budskap – från kvällstidningarna, med platt mage på 7 veckor osv – till föreläsningar med kända idrottsmänniskor som lovordar denna folkrörelse.

Alla ska träna allt – Spinning, Bootcamp, Yoga, löpning och sen lyfta skrot – dricka vuxenvälling etc etc – seriöst är det så vi ska leva eller är vi blåsta av kommersiella krafter.

Ett av de vanligste argumenten är – Förr jobbade folk med sina kroppar och nu sitter vi stilla – därför måste vi träna för leva längre, vänta nu – medelålderns har ju ökat dramatiskt under Industriella revolutionen – så där sket sig det argumentet ?

Sen känner jag inte någon som tränar mycket utan hela tiden berätta om sina skador, knäskador, sträckningar, frakturer mm – Hmmm.  rätt patetiskt när människor säger – jag mår så bra av träna när de kommer på kryckor – låg trovärdighet.

Nu säger jag inte att det är skadligt med motion, nej tvärtom men denna nya religion med sina märkliga mässkläder – Tajts, neonfärger , stavar när man går, rumpformande skor etc etc – kan bli lite to much. Klart man ska röra på sig, men det behöver väl inte vara så organiserat – och så överdrivet.

Kan det vara så att det finns massor med pengar att tjäna på detta – Jeep, enorma summor – tänka på alla gymkort, alla specialskor – ett par för springa, ett par på gymmet, ett par för PW osv osv – vi snackar mycket pengar. Men inte skulle väl de företag som driver detta mena att det är bra om det inte är det – Nej, de skrämmer upp oss för tjäna pengar – och lär oss inte helt olikt en hjärntvätt att vi dessutom skall gå omkring och berätta hur bra vi mär med våra skador etc etc – för så är det!

Min äldste son sa en sjukt bra grej i går – vi var på Coop och de hade massa tidningar där – och det finns en jävla massa magasin till tjejer – han konstaterade hur lugnt som helst följande – ”Pappa, är det inte lite motsägelsefullt med att det står i ena rubriken – Lär dig tyck om din kropp och på nästa står det Bästa bantningstipsen! ” – Kan bara konstatera att han har en jäkligt bra poäng där – i Samma tidning !

Så jag tänkte utveckla ett eget träningsprogram – som du kan göra i vardagen – tänk på att vissa övningar måste anpassas efter din förmåga till bland annat – förmågan att fly mm.

1. Ut och gå lite oftare – utan stavar och tajts för helvete, passa på att gå i en takt så du hinner se vad som händer runt dig!

2. Älska mer med din partner, saknar du partner – bli bättre på ragga så löser det sig!

3. Ta Trapporna istället för hissen – speciellt till Gymmet om du nu envisas med gå dit

4. Leta upp ett tufft gäng och kasta en Milkshake på dem, Kuta utav bara fan!

5. Kissa på en ordningsvakt på krogen – bra allroundtsräning – samt träning av smärttröskel!

6. Ta på dig en Tröja som det står ”jag röstade på SD” – promenera genom Rosengården – vissla gärna ”Deutschland Uber allés!

7. Rusa in i ett vildsvinshägn när de har kultingar och ryck åt dig ett par kultingar – ger bra terrängträning

8. Ta på dig en tröja som säger ”Feminister har bara fått för lite KUK – och smyg in på FI:s partistämma!

Ja, ni ser själva – det finns massor med bra träning runt omkring oss som är helt gratis, jaja – vissa kan medföra kostnader för sjukvården -men det gör ju all annan träning oxå

Om ni vill ha special utvecklar träningsprogram just för er – kan jag sätta ihop det, naturligtvis mot en skälig ersättning – det ska ju vara dyrt att träna!

Tack & Förlåt!

Blivande Opersonlig tränare !

Träning – kommersiell bluff eller vägen till lycka, samt tips på vardagsträning!

Träning, träning och åter träning – överallt bli vi bombarderade med detta budskap – från kvällstidningarna, med platt mage på 7 veckor osv – till föreläsningar med kända idrottsmänniskor som lovordar denna folkrörelse.

Alla ska träna allt – Spinning, Bootcamp, Yoga, löpning och sen lyfta skrot – dricka vuxenvälling etc etc – seriöst är det så vi ska leva eller är vi blåsta av kommersiella krafter. (mer…)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.