Generaldirektör vill jag bli, Löven plumpar igen och politiker är experter på allt!

http://www.lyxkrasch.se/november-2014/generaldirektor-vill-jag-bli-loven-plumpar-igen-och-politiker-ar-experter-pa-allt/

Så, vi ska tydligen få en ny chef för rikspolisen, Dan Eliasson. Jaha, tänker ni och?

Jag bara älskar detta – jag vill bli generaldirektör, jobbet du kan fucka upp hur som helst och ändå få ett till ? Seriöst!

Han har tidigare klantat runt på Migrationsverket – Sen var han en sväng på SÄPO – kan inte säga han klantade till SÄPO – för det har aldrig funkat där. Sen kastar vi in honom på försäkringskassan – där hans polare anställde konsulter som var släktingar mm – och det gick fel där oxå. Detta hindrar inte hans karriär – Nu blir ha chef över rikspolisen, rent krasst är det svårt att se hur han skall strula till det där – kan knappt bli värre än vad det är. Dock skall man aldrig underskatta denna begåvning som måste ha en massa bilder på politiker i jäkligt skumma situationer, vi snackar lite grövre än kissa på bio och Toblerone.

Naturligtvis finns det en strategi bakom detta – för hörde i dag på nyheterna att Löven hade hållit något tal, tror det var i USA och påtalat att i Sverige tyckte folk det var trevligt att kontakta skattemyndigheten – ett skämt hoppas jag, för hela publiken skrattade när vår statsminster säger sådant – seriöst, kan vi inte kasta in clownen Manne i stället – han är fan mer trovärdig.

Men för återkoppla till inledning – Generaldirektörer utses av regeringen – och har inte funktionen att driva en myndighet, nej inte alls. De är sleeping ”fuckupagents” – som när det händer något pinsamt för regeringen så aktiverar man dessa – de får en order att göra bort sig, och de är experter på detta. Detta kallas skenmanöver – så fokus flyttas från korkad politiker till hatad generaldirektör – hur smart som helst – I USA heter det – Wag the dog – bra film – kolla in den så fattar ni.

Politiker är experter på allt – så är det – för de kan ju byta poster hur som helst, från skola till Utrikesminister osv – seriöst – funkar detta på riktigt, kan man verkligen byta hur som helst och ändå bibehålla sin trovärdighet – jeep, för man har sina generaldirektörer – som man aktiverar. Ska man byta plats på ministrar – aktiverar man en den generaldirektör som skall få ny minister – och vips är fokus på en generaldirektör som surfar för ett par hundra tusen kronor och åker på studieresa till Karibien för titta på arbetsförmedlingar  – och vips! har man en perfekt skenmanöver ! Underbart

Jag vill ha jobbet som generaldirektör, kvittar var – och jag lovar strula som fan så ni i regeringen kan hålla på med era dumheter i lugn och ro.

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.