Våren är på gång – och nu ska vi ”styla” om hemmet – fysikaliska lagar gäller inte!

http://www.lyxkrasch.se/mars2017/varen-ar-pa-gang-och-nu-ska-vi-styla-om-hemmet-ett-javla-kaos/

Så, våren börjar sakta krypa fram – kan känna det på lukten i luften, visst lite kallt men den kommer.

Detta innebär för de flesta – sol, lite grill och allmän glädje – för mig börjar den aktiva säsongen vid kapsågen, skruvdragaren och penseln!

Nu vill jag inleda med att jag verkligen älskar min sambo, kan inte vara lyckligare och dyrkar marken hon går på – men………..

När det kommer till planering av dessa projekt som vi har framför oss…….. då kan vi lite försiktigt säga att det saknas vissa saker – en av dessa är logik, en annan är tidsuppfattning och en 3:e är de fysikaliska lagar som styr över hållfasthet mm.

Under denna sommar kommer ni kunna se en Pergola ta form, dessutom en hel del pyssel inne. Som började idag – vi skulle flytta runt lite på lampor – enkelt.. eller ?

 

Sagt och gjort – fram med ett par gamla skitcoola lampor till köket – IKEA – drygt 40 år gamla – som jag tillbringade fm med att renovera då elgrejorna mer eller mindre föll isär – men det blev skitbra och dessa pryder nu köket – så långt allt bra idag……….

Nu skulle de lampor som tidigare prydde köket förflyttas till matsalen – vilket jag naturligtvis likt en lydig hund gjorde – borrade nya hål, satte expanderkrokar, måttade, drog el, kopplade ihop, fungerade och jag var tämligen nöjd.

Precis när detta är gjort kommer min underbara älskling hem ….. och berömmer mig….. samtidigt som hon berättar att i matsalen ska vi måla taket nästa helg?????? –

Jag svarade nej, vi ska måla väggarna – det har vi ju bestämt, men icke – nu ska vi måla taket oxå? OK, svarade jag – exakt varför skulle jag då sätta upp lamporna i taket nu? För att sedan ta ner dem, ta bort kabelrännor mm – för att göra om det nästa helg?

 

Min älskling tittar på mig ……….. och försöker lite försiktigt mena att hon inte tänkt på detta……….. som vanligt.

Ok, bara skruva ner dem, ta bort kabelrännan och sedan skruva ner alla uttag, gardinfästen mm.

Det blir nog bra……..

 

Jag har även nu måttat ut Pergolan i trädgården – och fått preliminärt godkänt på denna placering och storlek. Nu vet jag att det kommer ändras, för det gör det alltid. Jag försöker så fint jag kan förklara att när den väl är byggd och står på plats så är det knepigt att flytta den………

Min älskling säger att det vet hon………..men huruvida hon acceptera detta är en helt annan sak. Hade hon fått bestämma hade jag fått ”provbygga” den på 3-7 olika ställen samt storlekar !

 

Naturligtvis har hon synpunkter på hur den skall konstrueras – dvs helst skulle det vara ett svävande tak bara med max en stolpe – vilket går om jag får tillgång till Redbulls F1 verkstad och gjuter skiten kolfiber – annars tvingas jag följa vissa fysikaliska lagar – enligt Anna är fysikaliska lagar mer som något ur en serietidning, inget man behöver ta på allvar – så det kommer bli en ytterst spännande sommar – en tung, men intressant sådan.

jaja, vad gör man inte för sin älskling!

 

Tack & Förlåt!

#fuckmartintimmel

 

 

En reaktion till “Våren är på gång – och nu ska vi ”styla” om hemmet – fysikaliska lagar gäller inte!

  • mars 19, 2017 kl. 7:07 e m
    Permalink

    Fnissar o leeeer från min hörna i soffan… just berättat för sambon om det fina staketet som kan pryda vår blivande bärodling. Sånt där fint med Slanor på snedden av grenar o pinnar vi skogar hos kompisen. Han leer inte så mkt 😉

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.