Lat lördag, byxor, galleria och annat skit som fastnat i skallen !

http://www.lyxkrasch.se/mars-2015/lat-lordag-byxor-galleria-och-annat-skit-som-fastnat-i-skallen/

Idag har jag varit lat, eller inte helt lat – men helt klart legat under vad jag kunde ha presterat – varför, för jag fucking kände för det idag – bara ville vara och inte göra en massa. Men lite hann jag med ändå, drog en sväng på vår vackra by – eller …….. handlade nya byxor – Sjukt kul – för varje gång sedan ett tag får jag minska midjemåttet – känns bra. Festade till lite extra och slog till med slim fit oxå – nu jävlar taggar vi träning! 

Gallerian ska invigas i veckan – igen, – tro mig jag är för den på alla vis, dock lite tveksam till hela den prylen – i början tyckte jag det var kanon, men nu känns det lite sisådär – seriöst, det kommer ett par nya butiker, resten är sådana som flyttar dit – Hmm… tydligen mest en massa tomma lokaler – och nu när man bygger vidare så kan jag inte direkt säga att den är snygg, den ser mest ut som ett stora jävla parkeringsgarage mitt i stan – men det kanske blir bra…. eller inte…… inte mitt problem….. eller

Alla har ju haft mycket åsikter om gallerian, Cityhandel och Hammar – spontant är jag för fri etableringsrätt – och eftersom både Gallerian och C4 – shopping är privatfinansierade är det ok  – nu skriker vissa att – Kommunen betalar delar av vägar mm – ja, det hade gjort även om Scan skulle byggt ut och då hade alla bara applåderat. Nu är det mycket klagande från alla håll och kanter – Centrum kommer bli öde – butiker kommer slå igen mm – ja, det kommer hända om de inte växlar upp och möter konkurrensen – helt jävla naturligt – inget nytt – de som kommer slå igen och inte överleva är de som inte kan leverera bättre än sina konkurrenter. Har funkat så sedan handeln uppfanns – inget nytt alls,

Personligen tror jag den stora oron hos många är att de tappar maktpositionen, att besluta över öppettider mm – nu får de helt enkelt rätta in sig i ledet efter större aktörer – och bevaka sina positioner genom service, utbud och till sist pris !

Till detta kommer det faktum att stadens Fastighetsägare – troligen kommer får se en ny modell för sina hyror, de får nog börja bjuda till och inse att det inte går att svära sig fria hela tiden – de får nog ändra sitt tänk där – nu har de visst försökt överklaga C4- shopping, lite vagt som jag förstod det – mer eller mindre baserat på att de är oroliga att värdet på fastigheter kommer sjunka …… jag ber till gud att detta inte kommer få gehör i alla instanser – för det vore direkt förödande för framtiden – seriöst, det är som säga att vi ska ha monopol i vissa branscher –  stenkorkat.

Men allt detta kan egentligen kvitta – för den stora skillnaden numera är inte om det kommer ett köpcentrum eller inte – alla som är oroliga för den konkurrensen är fel på det – riktigt fel, för det verkliga hotet mot handel i butik är Internet – helt klart. Smidigt, Snabbt, öppet dygnet runt – prisvärt! Där har butikshandeln en utmaning, inte i att det kommer fler butiker – det har det alltid gjort!

Tack & Förlåt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.