Att diskutera genusperspektiv med tonåringar – tja…. en märklig upplevelse!

http://www.lyxkrasch.se/mars-2015/att-diskutera-genusperspektiv-med-tonaringar-tja-en-marklig-upplevelse/

Bra dag idag – träffade äntligen Darth Vader igen – dags för TRX efter ett längre upphåll – sjukt roligt och det som egentligen var fräckast var att den andra träningen har gjort nytta – för när Lina säger att  det var sista rundan – då blev jag förvånad -var inte så trött som jag brukar…… Härligt att det ger resultat …. underbar känsla.

Sen blev det mat- var hungrig och dagen till ära blev det färsbiffar i italiensk tomatsås med Pasta – blev uppskattat – och det blev intressanta diskussioner – hmmmm…………Genusperspektiv ….. Hmmmm…

Alexandra ansåg sig vara feminist – och jag tillsammans med Franz fann det nödvändigt att undersöka exakt hur en 15-årig tjej, som är mycket fokuserad vid kläder och mode – mm kan vara feminist – och vi blev lite förvånade !!!

Hon menade att killar skulle minsann också ha BH??? Vi satt och stirrade på henne – lite med blicken  – ”Jag ser att hjulen snurrar men hamstern är stendöd” – Lite stammande frågade vi hur det hängde ihop – ??

Hon menade att det var typ jobbigt att ha BH – varpå vi sa – Det är varken förbjudet för killar att ha BH eller för Tjejer att inte ha?!? – Fick en blick av henne som vi var jättedumma – kan hänga ihop med att vi satt och flinade, typ!

Dock slutade inte den diskussionen där – nix, hon menade även att killar med snygga kroppar – minsann skulle visa upp det mer – ??? Exakt hur jämlikt tänkte hon nu – Vi såg nog ut som guldfiskar i en fågelholk – men sen insåg vi att hon är en tonårstjej – de brukar inte utveckla känsla för logik förrän uppåt 20-25 års ålder.

Diskussionen fortsatte i denna stilen – seriöst – men kan lugnt konstatera att hon inte är någon feminist – verkar inte heller vara fundamentalistisk muslim heller – vet inte vilket som är värst – men vi var glada.

Det är rätt coolt med dessa diskussioner – för man kliver in i en värld som känns lite psykedelisk  –  lite som en LSD-noja. Det finns lixom ingen logik – plötsligt står där en jättegroda i rosa och pratar – vilket inte ens skulle förvåna mig idetta!

Att ens försöka vinna en diskussion under dessa förhållande är som spela schack med en Duva – Det kvittar hur mycket bättre du är – Duvan kommer strutta runt på brädet, välta pjäser och skita på det – samt inte inse att den förlorar. Detta kan även överföras på andra förvirrade individer – och tro mig………. det finns gott om dem där ute – de som kan allt – vet allt och dessutom måste övertydligt informera dig om det – gärna med en underton att du gör fel -FUCK YOU BITCHES! – eller som Alexandra hade sagt Beatcheee! ( ingen aning hur hennes läte stavas)

Det som gladde mig mycket idag var att Franz har graderat i den vackra konsten Sarkasm – helt klart närmare han sig det svarta bältet – detta är ett stolt ögonblick för en fader. Han har nått den magiska nivån – när motståndaren inte fattar att man driver skiten ur den ………… så vackert, sådan perfektionism – sådan känsla ….. Magiskt!

Tack & Förlåt …………. Nu funderar ni om jag verkligen menar det — förlåt alltså ….. eller driver med er…… Sov gott!

Mohaaa……

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.