Tosselilla – myten – sanningen och upplevelsen !

http://www.lyxkrasch.se/juni-2015/tosselilla-myten-sanningen-och-upplevelsen/

I dag har vi varit på Tosselilla hela dagen – hela familjen – alla 7 – och fröjdat oss. Vad är då Tosselilla ….. Myten, sanningen och konsekvensen – vad skapar denna masshysteri på parkeringen, vad skapar slagsmål om vagnar och har vissa folkgrupper flyttat dit permanent – ett svindlande reportage kommer här……….

Vi hade köpt biljetter vi Sparbanken – de hade abonnerat hela parken – detta är ett sätt för dem att ge tillbaka lite av de sjukt höga avgifter de har på kort, internetbank, ingen ränta på lönekontot samt sjukligt bra räntenetto på sina bostadslån – därför får man detta till reducerat pris.

Nåväl, väl iväg – och enligt mig ytterst väl förberedda med förgrillad burgare, pastasallad, drycker, gifflar – ballerina kex – ja rubbet. In med alla i bilen och iväg – för att sedan hamna i den obligatoriska kön vid Svampakorset – och till slut vara framme vid entrén –  då börjar det……. alla måste ha en vagn – eftersom man har massa mat, badgrejor rubbet – och det kostar 50 kr – ( 100 kr men du får 50 kr tillbaka sen) – vilket folk som har lagt 1500 spänn på fika, kört 10 mil och köpt biljet tycker är för djävla dyrt – men …. jag fick en rätt snabbt.

Denna vagn packades i stil med en djungelexpedition – allt var på sin plats och åtkomligt – ut mot äventyren och kaoset – mot grillplatserna för skapa en plats för att intaga föda. Där kom chocken – jag var en amatör – snacka om att ha skapat ett hem där – vissa folkgrupper hade med sig kastruller, vattenpipor, hela kök – och byggde upp en by kring detta grillställe – helt magiskt. Där stod jag med förgrillade burgare och de hade fan hela kulskåpet och diselelverket redo – jösse, hem och träna.

Jaja, vi fick mat och alla spreds för vinden – vi drog bort till vattenlandet – Anna lyckades få ihop några solstolar – vi slappade och badade – perfekt – åkte den stora vattenrutschbanan – spöade både Franz och Hermann – hemligheten ligger i att lyfta lite på mattan du åker med – så du surfar fram….  kul som fan…

Det intressanta är att ligga och titta på folk – troligen tittar många på oss oxå – vi sticker ut – men seriöst – vart jag än såg såg jag konstiga saker – är detta verkligen resultatet av 4 miljarders år av evolution – fan, kunde det bli så här.

Nej, man har inte strumpor i Sandaler – Nej, Orange Foppa är inte snyggt till neonfärgade byxor och Nej, dagsfylla på Tosselilla känns rätt fel ställe – men fine.

Tog en sväng inom Kivik och handlade glass – innan färden gick hem – en magisk dag – en underbar dag med min underbara jättefamilj, som en av dess yngre förmågor har döpt till – Den coola Familjen! – Och det är vi!

Tack & Förlåt!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.