PMS hos tonåringar är som att anfalla ett Lejon med en smörkniv!

http://www.lyxkrasch.se/juni-2015/pms-hos-tonaringar-ar-som-att-anfalla-ett-lejon-med-en-smorkniv/

Det finns många myter och olika syner på detta med menstruation hos kvinnor – alla religioner mm har sin egen tolkning, dock har de vissa saker gemensamt dessa tolkningar – det är något farligt och hemskt. Personligen har jag ju ringa erfarenhet av att ha mens, men har då och då i livet stött på vissa former av PMS – dock aldrig när PMS tar kontroll över en tonåring………… Nu snackar vi ondska, ren och skär ondska av den ondaste varianten i universum……

För att först ge lite historisk syn på detta fenomen som man enkelt kan förklara rent biologiskt – och ni som inte knarkade bort era år i grundskolan säkerligen kommer ihåg. I religionen har Kvinnans menstruation nästan uteslutande varit tabu och ful. I vissa religioner tvingas kvinnor ut i separata hus under denna period då de är orena – vilket jag tror är rena felöversättningar – de tvingades ut där för det var griniga som fan helt enkelt.

Vidare menar vissa att Gud straffade kvinnan för att ätit av kunskapens äpple och gav henne mens – men helt seriöst straffade han inte henne utan den stackars mannen som gav fan i äpplet och lydde…… så här haltar den storyn….

Dock finns det en värre form av PMS än vad man någonsin förstått- den PMS som uppstår hos en tonåring………… ! Icke ont anande kom jag hem idag – glad och nöjd efter en bra dag på jobbet. När jag steg in kunde jag känna att det låg något i luften … en föraning av något ont….. ni vet som ett hus när det spökar………man får kalla kårar….. man vet inte vad men något är fel ….jävligt fel……..

Nåväl, börjar fixa lite mat och prata med de andra om vad som hänt under dagen ……… då sker det……… Ett avgrundsvrål slungas ut från toaletten………….. alla står blixtstilla………. tittar oroligt på varandra …….och inser samtidigt ……….. Tonåring med PMS är på väg mot oss……… Vrålandes efter bindor som enligt henne vi har kastat………. All form av diskussion är meningslös…. det är bara att backa undan försiktigt och undvika att titta denna blodtörstiga och i detta läge även bloddrypande monster………

Efter första utbrottet tar jag mig mod och frågar om det inte finns bindor i badrummet som hon kan använda ? Med en blick som påminner om Zalandoblicken ( ni vet – den som ser på mig som utvecklingsstörd) – fast nu mer ond, gulaktiga ögon……… får jag förklarat att det finns men det är inte hennes………..

Med risk för mitt liv så frågar jag om hon inte kan ta dessa så länge så kan det nog lösa sig………………Nu är jag rädd, det kommer mest konstiga läten från henne, ett mellanting mellan gurglande och vrålande….. så märkligt att jag nästan väntar på att huvudet skall börja rotera som i filmen ni vet……….

Under protest användes de bindor som fanns och vi intog en måltid – där stämning var i troligen i klass med måltiderna sista dagarna i Bunkern där Hitler tog livet av sig…….. relativt lågmälda………

Detta fortsatte och jag insåg att det var dags att ta på sig superkrafterna för lösa detta……iväg till Willys, 2 chokladkakor och ett paket bindor införskaffades – att välja bindor är fan ingen lek – finns ca 4,56 miljoner olika varianter – men lyckades rätt bra.

Väl hemma slog jag in dem i ett paket – la några choklad bitar i en skål och kallade på Anna, sa gå in och ge henne detta och bara gå sedan……….. Nu var det Anna´s tur att titta på mig som var utvecklingsstörd……hon mumlade något om att belöna dåligt uppförande ……och något om att jag inte vågade själv. det hade hon nog rätt i – jag är lite rädd för tonåringar med PMS och gillar inte heller clowner..

Nåväl, precis som jag räknat med fungerade denna plan – Alexandra kom ut och skrattade – insåg nog själv att hon kanske inte visat sin absolut mest charmerande sida……….

Dock är jag lite rädd fortfarande……. har inte hur mycket choklad som helst hemma……….

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.