På resa till Älsklingens hemmatrakter – en svenne på tur i Polen!

http://www.lyxkrasch.se/juni-2015/pa-resa-till-alsklingens-hemmatrakter-en-svenne-pa-tur-i-polen/

Att flyga iväg med 5 kids, älsklingen och sig själv lätt förvirrad till Polen är en idé som var helt sjukt bra – och det har funkat strålande så här långt. Fördelen är att ingen jävel förstår vad jag säger så jag har skippat prata engelska – kör svenska direkt…….. de fattar inte ändå – så jag kör bred skånska och ler – har funkat skitbra…..

Vi landade i Katovice – och fick bilen snabbt – en Renault – 7 sitsig, Renault är en mycket märklig bil – det är franska ingenjörer som byggt den och franska ingenjörer har en bestämd uppfattning att man inte skall använda sig av befintliga, väl fungerande lösningar – utan kan istället ägna enorma resurser och tidsperioder på att själv komma skitdåliga lösningar – Ett jävla lysande exempel är att man istället för placera mugghållare så man kan lätt komma åt dem – en sjukt viktig detalj på en bil, så kan man nu ha sin kaffekopp på golvet om man, lyssna om man flyttar bak hela jävla mittkonsolen – vilket sedermera göra att när man skal koppfan slår ögat i växelspaken – Bra jobbat där – Idioter !

Efter en liten tur i silvergruva, med båttur och lyssnat på sägner om denna – tack och lov var Alexandra sjukt bra på återberätta enkelt och koncist – snyggt – kan bli en bra tolk hamnade hemma hos Anna´s syster – och dit kom vi efter att samtliga som varit där tidigare givit fel vägbeskrivningar – så vi snurrade runt lite på landsbygden – där är man jävligt snål med asfalt – jävligt snål.

Mat och dryck flödade, dock var väl chocken total att det dök upp en svenne som inte våldtog Vodkaflaskan – dock verkar de ha köpt tanken att det finns ett fåtal svenskar som inte krökar, speciellt när de är på resa.

Dagen idag – upp tidigt och iväg till Krakow, ni vet staden som varit Polens huvudstad, och grundades av en lirare som klubbade ner en drake där – enligt sägen – tydligen ska han hetat Krak – där av Krakow. ( W uttalas f )

Anna var på strålande humör – och rusade genast mot ett stånd där de sålde något fantastiskt sa hon, hmmmm…… det var jättegott sa hon…… Tja…. look at this web-site. det var rätt torra småbullar, lite som kringlor på ett snöre…….. visst, vi log och tuggade i oss en ….. sedan letade vi efter vatten att skölja ner det med…… tja…… men ok.

Efter vandrat runt i gamla staden, varit på slottet som var mycket vacker samt kört en trappträning i ett klocktorn, så var det dags för lunch – och 5 barn, 2 vuxna – där kidsen är rätt kräsna – tja….. efter stoppat vissa försök att gå in på finare krogar – hittade jag ett enkelt hak, pizza, grill, langos och alla var sjukt nöjda – alla mätta och glada.

Lite traditionell turist shopping, köpte krimskrams mm och lite glass, lite kaffe så drog vi hemåt mot Klobock – typ så tror jag det heter där vi är – men inte säker – litade på Apple i dag – och körde på GPS.

Fick kåldolmar  – nu tänker ni vadå kåldolmar, men ni ska veta – detta var sjukt goda kåldolmar – löjligt goda – och nu sitter jag en god kaffe, på altanen och skriver – sen blir det tjo och tjim – Anna ska ha lite vin/vodka/partyafton med syster sin – så det lär bli livat.

Kan inte klaga – imorgon ny utfärd – underbart – och jag klarar mig bra på skånska – funkar fint så länge man ler samtidigt – testa själva!

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.