Livet är enkelt – utvecklas, förändras eller gå under och runk-termos!

http://www.lyxkrasch.se/juni-2015/livet-ar-enkelt-utvecklas-forandras-eller-ga-under-och-runk-termos/

Älskar faktiskt det enkla faktum att människan är en häftig pryl. Vi inbillar oss ibland att vi fungerar annorlunda än andra däggdjur, och fine visst är vi smarta och kan hantera en Ipad mm – men om vi nu släpper den tekniska biten en stund – tittar på hur vi fungerar i flock mm. Antigen blir du accepterad av flocken eller inte – skitenkelt  – sen kan du ändra på dig för passa in – dvs böja huvudet för gruppens starkare individer…….

Ni vet exakt vad jag menar – exempel, ni eller någon ni känner blir sur på en någon – och därmed förlorar sin flocktillhörighet där ….. naturligtvis söker sig denna till en ny flock – tills den plötsligt börjar böja huvud och acceptera flock nr 1….. bara för att få vara del av den…. så böjer man ner sig.

Alla funkar så för vi gillar tillhöra flockar…… skillnaden är på huruvida vi är ledare i dem eller de som får böja på nacken…. eftersom jag inte tillhör någon direkt flock…. vilket egentligen bryter mot hela denna tesen kan jag bara tolka det som att jag går min väg – och visst, vill du gå med mig på vägen går det utmärkt…. men jag vet var jag ska så jag hänger inte med några andra rutter…… jag går min väg.

Visst, det innebär att man inte alltid har samma resesällskap – men man går med högt huvud, inte flackande blick när man möter en annan flock eller medlem – man utstrålar sin integritet och är inte en springpojke. Man kan skilja på saker och kan agera utifrån nya situationer utan förkasta dem. Man inser att man har saker att lära sig och inte automatiskt förkasta allt nytt för man inte förstår det direkt.

Detta är ett skönt sätt att leva på för det gör att man inte direkt behöver ta till massa ångestdämpande åtgärder – för man är inte rädd för att inte passa in – så, man kan möta livet nykter…. och slippa vara lite lätt rödlätt, svullen i nyllet redan vid lunch. Man behöver inte heller en massa kul piller – nu säger jag inte att man inte skall ta dem- men man skall inte se dem som livslånga saker.

Strunt idet nu – för jag har ett magiskt liv, ett sjukt givande jobb – visst det finns tråkiga saker där oxå – man måste ibland agera för bolagets bästa och då kan man inte ta hänsyn till enskildas situation – trist som fan, men that´s life . Jag har en  magisk familj, underbar kvinna som jag älskar – och blir älskad av – vänner som jag kan beteckna som vänner – och det gör mig till en rik människa.

Det kunde vara helt annorlunda om jag var en svagare människa, då kanske mitt liv hade format mig till en bitter man, med spriten kvar i mitt liv och ensam med en runktermos – ni vet en sådan där sexleksak som finns för killar – har beskrivit i tidigare blogg – mest för det är så orättvist – tjejer har massa kul och vi fick en runktermos. Tack och lov behöver jag inte den – är faktiskt nyfiken på vem som egentligen köper en sådan – har frågat runt bland mina vänner – ingen verkar ha inhandlat en sådan……….. konstigt – vem köper dem…….. jaja, det får vi väl reda på en dag.

 

Tack & Förlåt!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.