I slutet går det fort – sista delen av backen är brant!

http://www.lyxkrasch.se/juli/i-slutet-gar-det-fort-sista-delen-av-backen-ar-brant/

Hej,

Alla andra skriver bloggar i kronologiskt ordning – dvs man börjar den dagen man börjar skriva bloggen. Jag kommer först beskriva nuläget och seden koronologiskt gå bakåt i tiden för visa hur enkelt det är att hamna där jag är nu.

Just nu har jag ätit en fantastikst god äpplepaj – på ett ställe där inte många har ätit paj. Nämligen på PIVA i Kristianstad. För er som inte känner till vad PIVA är – så står det för Psykiatrisk Intensiv Vård.

Då tänker ni, visst det kan vi förstå – han har alltid  varit knäpp. Nu är det så att jag är här på avgiftning. Efter supit under mycket lång tid och det enklare namnet för mitt tillstånd är Alkoholism. Alkoholist kommer jag få vara resten av mitt liv, men jag har nog också druckit min beskärda del för detta livet.

Jag klappade ihop i fredags tack vare, som i alla bra filmer en stark kvinnlig hjälte som tog mig rätt upp och ner. Jag bröt ihop då och det var raka spåret in hit. Hon tog mig rätt tidigt på eftermiddagen så jag hade ”bara” hunnit upp till 1,6 promille.

Kvällen innan hade jag försökt avsluta mitt jordeliv, men var troligen för packad för klara ens det.

Nu har jag tillbringad helgen här och kommer vara kvar ett tag till, fullproppad med diverse vitaminer, antidepresiva mediciner och kraftigt ångest under abstinensen. Min familj stöttar mig, många av mina vänner och framförallt den kvinnliga hjälten jag nämnde tidigare.

Detta har ju samtidigt medfört att man har sabbat många relationer, ekonomi, förtroende mm. Detta kommer återkomma i senare inlägg.

Jag väljer att skriva detta framför allt för mig själv, så om någon tycker det är jobbigt – skit i att läs det.

Det jag nu vet är att imorgon skall vi planera min fortsatta vård och hur livet skall te sig sedan, men det tar vi morgon – för just nu tar jag bara en dag taget – för mer orkar man inte. Det enda jag fokuserar på är att bli frisk nu och sen tar vi resten.

Jag har många vänner därute och det kommer bli bra – men se gärna mig som ett varnande exempel, det går fort att hamna här – mycket fortare än ni någonsin kan tro.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.