Småland, snabbvisit i Nässjö och krig med tonårstjej – helvete vad de kan bitas!

http://www.lyxkrasch.se/juli-2014/smaland-snabbvisit-i-nassjo-och-krig-med-tonarstjej-helvete-vad-de-kan-bitas/

En semisemesterdag i dag oxå – var på ett kundbesök i Värnamo, och hade underbart sällskap av Anna. Vi var ju nära Nässjö, en stad som jag bodde i under 7 år – från jag var typ 8:a och till, för er som inte kan räkna – tills jag var 15 år.

Naturligtvis har jag en hel del intressanta minnen från denna stad, och vi besökte först det radhus som vi bevistad under denna tid – som precis enligt minnet låg vid en sjö. Denna sjö var sig lik och lite mer staket så barn inte kan ramla i – vi åkte flotte på sjön – det får man nog inte göra längre…… inte utan cykelhjälm i iallafall! 

Naturligtvis ville jag då även visa upp Nässjö Centrum, platsen där första folkölen har druckits, var man gått i skola – närvarat periodvis åtminstone – samt då centrum……. Tja…….. Fick väl inte direkt någon puls av flärd mm – nej, det var exakt lika tråkigt centrum nu snart 30 år senare som då…… så det gick rätt fort att visa H&M, Systembolaget och de lokala fyllona på bänkarna – inte säker på det är samma där, men kan vara – de är sjukt svåra att göra vettiga åldersanalyser på! Kan vara allt mellan 12- 98 år!

Solen sken och vi styrde mot Jönköping för sedan banka E4:an hemåt, Solen sken och fåglarna kvittrade – men det kändes för bra, lite som ni vet i Sagan om Ringen, Fylke, glada hobittar, mat och fest – men man kan känna att det lurar en ondskefull kraft utanför som bara väntar att slå till.

Men, vi lallade på hemåt – och när vi väl anlände – då insåg vi det……….. det var krig på väg …….. ett hårt, brutalt och blodigt sådant……..

När vi steg in i köket, fann vi följande ……… skal efter bakpotatis på bordet, en skål med lite skagenröra kvar i, en sönderskuren Melon – med halva melonen kvar liggande på skärbrädan och allmänt skitigt och kaos!

Rätt trött efter en hel dag iväg, insåg jag omedelbart att detta var ett verk av den äldre tösen i familjen – en fullfjädrad tonåringstjej – men favorituttrycket – I am a Independet Woman! – Vilket är hennes ytterst fria tolkning av fri – och vi mest ler och nickar för undvika att fnissa.

Anna tittar på mig, och inser att nej, denna gången kommer hon inte undan – så jag in i garderoben, tar på mig skottsäker väst, stridshjälm, osäkrar armborsten som är laddad med pilar av ek och med silverspetsar för att sedan lyfta telefonen och ringa min nu så livsfarliga nemesis.

Alexandra svarar, vilket i sig själv är en bedrift att jämföra med vinna Nobels pris i fysik! – När jag förklarar att hon måste komma hem och plocka iordning efter sin lite matorgie – så kan man riktigt känna hur luften står så där stilla som den bara kan göra i ögat på en Orkan – man vet att det är lugnt nu – men det kommer braka lossa utav bara helvete!

Efter dragit till med det ultimata hotet att förverka kommande barnbidrag om hon inte kom direkt. Hon hade ju svårt att förstå att hon var tvungen att lämna staden  – Kristianstad centrum där hon var med en vännina för göra detta – jag förklarade att hade hon gjort det innan hade detta inte varit ett problem nu.

Nu åkte jag och handlade – för sedan komma hem till Alexandra som då plockade undan, enligt henne endast en tallrik – och det var mitt fel att hon fått åka från staden – efter en diskussion som kan jämföras med den som pågår just nu mellan Grekland och IMF – så kunde jag tack vare mycket skicklig retorik – tvinga in henne i en hörna och tvingas svara ja på att det var endast hennes fel ingen annans!

Nu var hon i sinnesstämningen mycket lik en nyväckt björnhona, med PMS och det var inte vår utan December! Detta tar sig uttryck i att hon måste ju vinna tillbaka sin maktposition som jag har berövat – vilket kan bli jobbigt, för jag ger mig aldrig.

Vid middagen så var stämning tryckt och hon deltog lite som en Angel of Death – tills hon valde att avvika en stund från hemmet och söka asyl hos pappa.

Ja, ni kan tycka jag är lite hård i bland, men det tror jag på – och handen på hjärtat – sen när har logik funkat på tonåringar – de är för fan mer radikala än IS!

Tack & Förlåt!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.