Söndag, Hmm…. ont – trött men glad samt massa annat konstigt

http://www.lyxkrasch.se/januari-2015/sondag-hmm-ont-trott-men-glad-samt-massa-annat-konstigt/

Söndag, vilodagen enligt vår bibel – den kristna. Självklart skulle detta inte följas, för jag skulle ju ut med Lina och Micke o springa – så lite kaffe, Nästan storm ute och på med löparskorna, varma kläder – sen iväg – Kände mig lite halvkorkad för vilken idiot skulle ge sig på detta idag.

Men det skulle jag, iväg över Naturum – tanken var Linné rundan – och vi tuffade på i början, men det tog stopp – benen funkade efter ett tag – helt klart tog fredagens pass ut sin rätt nu – det gick bara inte – kändes som man tagit bort all dämpning och de var helt stumma – så det blev PW sista biten – lite nerslagen för hade ett mål, men bara komma igen.

Naturligvis blev det lite andra övningar som klämde ut det sista ur mig – så det avslutades på ett kanonsätt – jag var laddad som fan. Nu är jag trött – sliten så det får bli lite lugnt nu i kanske  2 dagar – låta kroppen komma ifatt.

Väl hemma – lite tvätt och tvinga barnen att hjälpa sin gamle far med städning – under protester, men det hjälpte inte.

Jag funderar mycket – ibland kanske för mycket – men gillar det, att titta på gamla saker med lite andra ögon. I går kom det upp en massa saker som jag och min bror som barn själva – och kan inte riktigt sluta tänka på det. Vi var ute i båtar (hade flytväst), lekte i skogen hade kniv, och ett och annat ödehus kanske kom i vägen – vi var iväg hela dagar med ingen kontakt med hemmet – osv osv – saker som skulle vara direkt otänkbara idag. Vi var självständiga och lärde oss saker hela tiden, saker som vi har nytta av än – bland annat överlevnad, för vi löste problem löpande – hela dagar.

En sak som troligen bidrog till det var att det fanns en tydlig struktur – visst vi gjorde saker vi inte fick – men det rådde aldrig tvivel om vem som bestämde – det gjorde våra föräldrar.

Ok tänker ni så är det fortfarande – NEJ – det är inte det, i många fall så låter vi våra barn bestämma och dessutom tillåter vi dem inte leva och lära sig – vi curlar dem och låter de sen bestämma över oss – för de inte skall må dåligt osv osv – jag tror intern sekund på detta – jag tror att barn som växer upp behöver tydliga ledare i flocken – funkar ju överallt – och de behöver rätten att få begå misstag, för det lär man sig över – och de mår inte dåligt av bli tillsagda och inte alltid får som de vill – då växer de med utmaningen – lär sig argumentera, finna nya vägar och blir starka individer som kan tänka själva och inte lallas runt med av andra – det tror jag !

Nu ska jag tvinga mina barn till…….. Nej – inte mer i dag – nu ska vi snart titta på en serie tillsammans – Hittade Marco Polo på Netflix, verkar bra som fan och gillar när det är lite historiskt – kanske inte sant men miljön är trevlig –

Sen är det måndag och en ny härlig vecka – massa kul på gång och massa trevliga möten med potentiella kunder – älskar det. Lite träning och mycket mys med älsklingen sk det bli denna veckan – så det så – för så är det!

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.