Massa mat. middag och trevligheter på alla dess vis!

http://www.lyxkrasch.se/januari-2015/massa-mat-middag-och-trevligheter-pa-alla-dess-vis/

Så, lördag afton – mätt som en tok – det blev mycket mat – föräldrarna  var på besök och vi frossade i mat – underbart gott, såsen innehöll troligen en veckas kaloriintag – men va fan, det får bli till att köra lite hårdare på TRX i veckan – hoppas inte Darth Vader läser detta – ! 

Intressant med middagar – kommer alltid fram massa minnen – både roliga och mindre roliga – men idag var det mest munterhet – typ när jag slog upp hakan – inne på sjukhuset vid typ 4 års ålder – alltså inne på ortopeden – hur man nu kan göra det – jo, enkelt –

Det är bara att man bygger en stege av diverse möbler för att nå upp på en hylla där det fanns en leksak jag ville ha – och vips ramlade allt ner – varpå jag slog upp hakan. Intressant – jag hade inga problem med det att jag skulle sys mm – men blev sjukt upprörd när de tog fram den svarta tråden – varpå jag påtalade att den färgen minsann passade inte till mitt skinn – Mamma måste varit stolt som fan!

Hade en del kul grejor för mig redan som barn, en grej var att jag konsekvent vägrade åka med kvinnliga busschafförer –  nu kommer ni säker säga att jag fått det från hemma, – kanske mamma hade inget körkort, men kom nu inte med massa dravel om feminism mm.

Jag  var benhård, vilket var skitjobbigt för mamma troligen – för kom bussen med en kvinnlig chaufför – då var det bara att vänta tills nästa – dock fanns det ett undantag ! I Trelleborg, där min mor & Farföräldrar bodde åkte jag med en kvinnlig busschaufför – visserligen fick hon Arnold Schwarzenegger att framstå som en kvinna – så det kan hänga ihop.

Som barn har man typ frikort upp till 7 år att kunna säga en hel del dumma grejor och koma undan – vid ett tillfälle när vi bodde i Oxie – skulle vi ta bussen in till Malmö, så mamma kallade in oss med uppaningen att vi skulle tvätta oss – säkerligen mycket behövligt – dock inte speciellt uppskattat. Men, väl gjort och vi kliver på bussen – där finns även en afrikan – nu var detta inte så jättevanligt som det är nu – så med stora ögon stirrar jag på denna stackare – vänder mig till min icke ont anande moder och utbrister inte direkt tyst – Varför behövde inte han tvätta sig – Återigen måste min mor varit överlycklig över sitt barn med god talförmåga – eller …………..

Nu får et bli lite lördagsmys, för det är jag sugen på – med min älsklingen – för det är så härligt! Så, ha det därute i mörkret och njut!

Tack & Förlåt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.