3 timmar på akuten utan resultat -Korkad konversation- 20 minuter på Pluspraktik – Problem solved!

http://www.lyxkrasch.se/januari-2015/3-timmar-pa-akuten-utan-resultat-korkad-konversation-20-minuter-pa-pluspraktik-problem-solved/

Hmmm..  ja , då var det dags – ni vet när medelålders män får för sig att börja träna, de går in för det med målmedvetenhet, höga ambitioner och allt detta uppblandat med en stor avsaknad av självinsikt – ja, dags för mitt livs första idrottsskada…….

Har ju gnällt i snart en vecka för det har gjort ont som fan i benen och anklarna – igår kväll efter en lättare promenad så var det ingen återvändo – Min klokare hälft, Anna körde in mig på akuten – fick inte ens åka själv, för hon insåg att då hade jag bara sagt jag var där. Jaja, det gjorde ju ont som fan – så in där.

Tog min nummerlapp, satte mig snällt ner – väntade – sen gick det undan, in till en sköterska – som kollade lite, det togs en snabbsänka – sen lite vänta igen. Sen plötsligt iväg till röntgen – medan det rabblades resultat av snabbsänka- som tydligen alla ska kunna, men jag visste inte om jag var döende eller fullt frisk – tydligen var det inget speciellt. Jaha, men innan röntgen var det dags för lite mer prover – läkaren hade begärt det. OK, satte mig snällt ch de tömde mig på lite blod, sen fick jag ett bandage som kunde ge intryck av att någon huggt mig med en yxa i armen. Då jag är snäll så sa jag inget – tänkte det ska nog vara så.

Upp till röntgen, där undrade Anna varför de bandagerad mig, frågade mig om blodet hade sprutat – Nej, sa jag – det var inget konstig – så hon tog bort det.

Man kunde precis se att de hade stuckit mig – lite som en dvärgvampyr bitit mig – men inget blod forsade.

Så upp på britsen – ett par plåtar på foten – sen ner till akuten igen. Allt gick snabbt, smidigt enkelt – jag tänkte -Fan, de har fått ordning på detta – de har fixat det med väntetider –!!!

Nej, – de bara luras. För när jag var nere igen på akuten skulle läkaren bara kolla på plåtarna – då tog det stopp. Troligen har de en klocka på varje patient – så när de såg att jag passerat flera avdelningar så fort – slog det larm .NU ska den jäveln sitta och vänta – så han inte inbillar sig att det ska så enkelt. Vi satt, och satt!

Efter ett tag så gick jag och frågade – då sa puckot till sköterska att de väntade på plåtarna – Men lilla gumman, det hade jag kollat – de skickade digitalt direkt – så de var på plats innan mig! Hon var märkbart irriterad över min kunskap. DÅ hade läkaren plötsligt varit på operation! Kommit precis och skulle titta nu på det.

Efter ytligare 45 minuter inget hänt – måste vara häftiga bilder – försökte få kopior på röntgen, tänkte lite som alternativ till selfie – travade fram till luckan, ny personal och körde. ”får jag ta en alvedon medan jag väntar för det gör så ont! – Funkade – blev intagen till läkaren.

Följande konversation utspelar sig°

Jag: – Så hittade ni något?

Läkaren: Ja, vi hittade en rundning på ett ben – som tyder på en mycket gammal fraktur – men det har inget med detta att göra?

Jag: Ok, så nu vet jag att det varit skadat utan jag märkt det och aldrig lidit av det?

Läkaren : Ja,

Jag : Hittade ni något som kan förklara min smärta i dag?

Läkaren: Nej, inget på proverna, röntgen eller annat kan förklara det – det kan kanske vara en sena inne i foten.

Jag: Så ni kan inte säga vad jag ska göra ?

Läkaren: Du ska vila, ta smärtstillande och Blir det inte bättre så får du komma hit igen!

Jag: (efter 10 sekunders val av svar) – Så om det inte blir bättre ska jag komma hit igen – Varför – Ni vet ju inte vad det är ? Vet ni det nästa Gång?

PINSAM TYSTNAD – jag gick hem!

Hade sen ont i natt och det kändes fel, så ringde Pluspraktik – tack Malin, skulle gjort det när du sa det. De hade tid kl 13.20 – så det var bara åka.

Väl där, snabb inskrivning, exakt kl 13.20 kom min behandlare – En trevlig norrman, Kiropraktor – jag berättade, han antecknade i sin maskin – sen skulle han undersöka. Han klämde lite – jag skrek som en stucken gris – han klämde lite jag skrek mer – lite i stil med att – Jag gillar visst norrmän, lite som en utvecklingsstörd kusin som vunnit på Lotto!

Sen sa, ska bara dra lite – det gör nog inte ont, men kan låta lite – Det ploppade till fötterna – sen sa han. Ja, du har en klassisk inflammation, leden och upp i dina benhinnor ! Vila, Is på ömma områden.

Så, här sitter jag med en påse fryst kycklingklubba runt foten efter ätit underbara polska piroger – med kanonsallad till  – så gott

Tack & Förlåt

P.S Darth Vader, ja – jag vet jag kan träna annat – jag vet att du vakar över mig – D,S

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.