Tisdag, jobb, träning och mina barn och dina ungar!

http://www.lyxkrasch.se/februari-2015/tisdag-jobb-traning-och-mina-barn-och-dina-ungar/

Så, tisdagen har nu kommit till sin sista vers – jobb i massor, många beslut som skall fattas snabbt och världen är inte direkt konstant  – den ändras löpande.

Var en sväng i Lund , efter hämtat lite gäster på Everöd – bra möten överallt – och det blir nog en del kul grejor utav dem.

Sen bara kasta sig i bilen, ut till Swetec – dax för tisdagsmys – tja,,,, typ – Var ett segt pass för mig idag, hade ont i ena sidan redan i starten – men fick det att släppa i slutet – dessutom fick jag lära mig göra köttbullen på uppvärmningen – såg enkelt och bra ut när instruktören visade – när jag utförde den påminde den mest om någon som var apfull och försökte genomföra en sådan där graciös rullning för sedan likt en Kung Fu mästare vara på fötter igen – troligen utlöste jag ett jordskalvslarm – typ 6.9 på richterskalan.

Men man lär sig – man kämpar – man skriker – man fräser – men MAN ger inte upp. Vi fick en åskådare i dag – som normalt tränar med oss – eller rättare sagt är inskriven – och är med i bland – om han hinner – han är med i Paingame 2015 – idag önskade jag honom PAIN – när han satt och rodde lite på roddmaskinen – i ett tempo som är lämpad om du försöker flörta med en dam på en spegelblank sjö – eller det kanske var hans maxtempo?

Som det har framgått har jag numera en underbar kvinna i mitt liv – och det innebär att man tillsammans har en drös med ungar – och det är spännande. För som alla förstår har man olika grunder och olika syn på saker gällande barn – inget nytt – detta förekommer i 1000-tals hem – sedan skall naturligtvis detta även passa med barnens andra förälder mm .  Detta är egentligen en intressant utmaning – och här behöver man kompromissa – för annars blir det konstigt – kidsen har inte chans att vänja sig vid en spelare i gruppen – dessutom om spelaren tar med sig egna kids – många intressanta diskussioner.

Jag är numera ganska enkel gällande detta med kids, regler – brott mot regler ger konsekvens. Det funkar utmärkt, och visst, det är inte roligt alltid att utdela konsekvens – indraget spelande, mm – men ofta behöver man bara göra det en gång – sen funkar det. Dessutom belöningar – det funkar och skall användas för i verkliga livet finns de överallt – bra jobb – belöning, extra stor affär fixad – bonus – osv osv.

Det finns säkert lika många teorier som föräldrar – och dessutom olika för olika barn dessutom. Dessutom i olika åldrar – jösses – härligt att fundera på. Det som är genomgående tycker jag är att vi för sent släpper över ansvar – gäller mina egna oxå – för vi skyddar dem för mycket – vi curlar alla mer eller mindre – ibland av lathet för det går enklare och snabbare – ibland för vi inte orkar höra tjatet – osv osv.

Ja, många frågor som snurrar och ska på plats – men som jag brukar göra – sätt den ena foten framför den andra – så kommer du framåt, man behöver inte springa ett helt maraton direkt – man kan ta det i etapper så alla hänger med .

 

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.