En tanke – är människan ett virus, fredagsfys och fredagsmys!

http://www.lyxkrasch.se/februari-2015/en-tanke-ar-manniskan-ett-virus-fredagsfys-och-fredagsmys/

Helt klart är det någon fatalt fel i den mänskliga strukturen – ruskigt fel. Seriöst, vi passar inte in i systemet – vilket får mig att fundera lite. Många av våra beteenden är mycket lika ett virus.

Ett virus angriper sin värdkropp och behöver sin värdkropp för överleva – Viruset struntar i om värdkroppen klarar detta eller ens överlever. Vi blir sjuka helt enkelt, i olika grad – från en förkylning till Ebola – men principen är den samma.

Vidare har Viruset en mycket fiffig funktion som gör att den muterar – ändrar form och gör den svår att bekämpa, en mycket stark överlevnadsfunktion – precis som människan har – vi finner lösningar på det som drabbar oss.

Till skillnad från alla andra däggdjur hanterar vi inte förmågan att ha ett revir, vi definiera inte efter den för övriga däggdjur använda modellen, ett revir är precis så stort som krävs för att föda de individer i gruppen. Varken större eller mindre – alltså kan ett revir vara olika stort – beroende på tillgång på föda.

Det finns säkert fler paralleller – men helt klart bryter vi mönstret – och det hade varit spännande att se vad vi slutar som eller om naturen helt enkelt hittar ett botemedel mot detta virus……….. Vore bra att vara vampyr nu så man kunde få se det ………. De lär ju leva för evigt om man inte typ kör en påle genom hjärtat på dem.

Nog om detta –

Sjukt bra idag igen – återigen slår en av mina medarbetare till och nitar in sin första order – så sugen hon var och så klart nitade hon den – hon vinner alltid, för hon tävlar alltid mot sig själv – och inte oväntat vann hon igen – hatten av och grattis!

Efter Hässleholm, Kontoret, Malmö, Kristianstad – var det dax för fredagsfys på Swetec, ett trevligt pass – höll nästan hela vägen, men kul och tufft! Sen blev det bakpotatis och massa gott – sen äntligen dags att sätta sig ner – bra dag, bra vecka och ett bra år – laddar om nu för det blir arbetskläder i morgon och sen får vi se vad som händer – något trevligt får det bli – är ju trots allt helg.

Så sköt nu er därute och gör inget som jag inte hade gjort, vilket troligen lämnar rätt många dörrar öppna!

Tack & Förlåt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.