Varför inte bara vara Kåta, Glada och Tacksamma – så mycket roligare då!

http://www.lyxkrasch.se/december-2014/varfor-inte-bara-vara-kata-glada-och-tacksamma-sa-mycket-roligare-da/

Julen är en magiskt tid för många, en glädjens tid och tid för skratt – eller det ska det vara i alla fall. Så vill jag ha det, för vem fan vill vara sur och grinig – ger det något eller ?

Senaste tiden har vi naturligtvis bombarderats med bitterhet och negativa funderingar från alla håll – det verkar fan som det håller på att växa fram en ny religion som går ut på att alla ska lida – för några gör det.

Typ såhär, ” fan vad god mat jag åt igår på restaurang X, varpå någon säger – tänk på barnen i Sudan – de svälter! Jaha,  barnen i Sudan svälter, vilket är sjukt tragiskt – men seriöst – blir dessa barnen lyckligare över att skiter i att äta! Skulle inte tro det!

Eller – Fan vad jag är förkyld – genast dyker det upp någon, Tänk på de som har Ebola! – Jaha, så nu får vi bara vara sjuka om vi har dödliga sjukdomar! – Annars ska vi vara tacksamma – Nej, det är inte tacksamhet!

Hela tiden poppar sådana helt rubbade saker upp – varför? Är tanken att man ska hitta en lägsta nivå – där alla lider – lika mycket! Blir det bra då?

Helt bisarrt – blir liksom en tävling med sitt ursprung från en kommunistiskt tanke – alla ska ha det lika kasst. I stället för glädjas åt de som har det bra, ska de skämmas för det! ALDRIG! – Kommer aldrig köpa det jävla resonemanget – never! Ni som gillar detta tänk, de har resor till Nordkorea – ni kommer älska det landet!

Är jag glad, ja- då får jag berätta det – helt utan att behöva fundera över att andra inte är glada – för det är mitt liv. Gör inte saker så komplicerade – utan acceptera att det finns skillnader – och att man kan tycka olika- men snälla, släpp pekpinnar mm – för de biter inte på mig. Jag är fortfarande Kåt, glad och tacksam ! – Så mycket roligare än sitta gräma sig över saker som man inte kan påverka!

Enklaste sättet att hanterar denna typ av resonemang – är att samla likasinnade runt sig, då slipper man rätt mycket av dessa Angels of Death  som skrider runt med sin bitterhet – varför inte bara samla alla dessa på en ö – så kan de sen sitta där och beklaga sig för varandra!

För jag är fortfarande Kåt, Glad och tacksam – för jag har en kvinna som gör att jag blir sådan, hur härligt som helst – och det tänker jag fortsätta med – för det är så härligt.

Jag tror det är bättre om vi försöker tänka, Jag kan, jag vill och jag försöker – istället för tvärtom. För om man försöker och vill – då är det mycket lättare än säga redan innan att det inte går! Tror att det var Churchill som sa något  i stil med – Ingenting är omöjligt, det tar bara lite längre tid! Tänk så – och njut, var glad och älska mer!

Jag brukar äta lunch ett par gånger i veckan med ett par vänninor – ( heter det så? – eller ska man bara säga vän, ? ) – Skit samma – de är väninnor, och vi skrattar i stort sett oavbrutet under dessa luncher – åt allt, det ger så mycket energi – och stärker kraftfältet mot dumhet  och bitterhet.

En del kanske tycker jag är egoistisk och skiter i andra – detta är sant till viss del, men inte helt. Jag värnar om mitt microsamhälle, min familj, mina vänner och min livskamrat mm. Det är det viktiga – Varför ska jag lägga mer energi på saker utanför denna krets, jag är inte katolik som strävar efter bli helgonförklarad efter min död – nej! Jag väljer lycka här och nu, för jag har ingen aning om vad som händer i morgon.

I kväll ska vi ha det sjukt trevligt, fest ( känner ingen där – men ska bli spännande )  – sen mys i morgon – matlagning, ska bli en pasta tror jag – dags för Caneloni – det var länge sedan. Ska bli så härligt – och shit vad vi ska ha det bra – Ja, se jag sa det – Vi ska ha det bra – och vi skäms inte över det – och tyvärr, vi kommer frossa i Caneloni utan minsta tanke på att inte alla har mat. Sen ska vi säkert göra massa annat som borde ge dåligt samvete – men det kommer vi inte ha – för vi väljer den glada sidan av sängen när vi går upp!

Så – till er alla – Prova, va lite mer Kåta, glada och tacksamma! – Ni kan till och med komma att gilla det!

Tack & Förlåt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.