Kristendom, Islam och andra bluffar i världshistorien!

http://www.lyxkrasch.se/december-2014/kristendom-islam-och-andra-bluffar-i-varldshistorien/

Har klurat mycket på detta med religioner och andra märkliga övertygelser – för det finns ett gäng typ. Då jag arbetar med försäljning och till viss del med marknadsföring – så ser jag helt klart paralleller. Vi snackar the real deal! – Hur man genomför sjukt bra PR kupper mm. Kolla bara inte ett geni enligt mig, Jungfru Maria – Hon skapade hela Jesusgrejen för inte åka dit att hon hade varit otrogen mot Josef. Världklass!

Ni kan säkert storyn, de anländer till Bethlehem – hon är gravid, men ingen ( inte ens Josef) har varit där med sitt magiska spö och haft lite bus – Nix, hon kör stenhårt med att hon är typ oskuld – och alla köper det. Seriöst, var Josefs föräldrar syskon i flera generationer. Sen föder hon detta – troligen världens mest kända utomäktenskapliga barn, och håller kvar i storyn!

Hon kör på så till den milda grad att till med grabben själv Jesus tror på detta och genom denna boost gör en massa balla prylar som beskrivs av andra som köpte grejen – så coolt! Josef gick omkring och trodde på detta – medan det troligen var en polare till honom som hade haft lite kul med hans fru.

Självklart gick det så där med Jesus, för lirar man runt i denna tidsepok och lite småmuckar med kungar och andra högdjur, tja – Guds son eller inte – de slog ihjäl honom – som man gjorde med alla andra tokstollar. Men, håll med – en sjukt bra PR grej.

En annan ball grej med de flesta religioner är att man alltid får belöningen efter döden – ni vet paradiset, nirvana osv  osv – Så begåvat – för dessutom kunde prästerna skrämma skiten ur folk att de hamnade i helvete om de inte var goda mot kyrkan mm – så folk skänkte ju rubbet till prästen mm på dödsbädden, kanon! Så fräckt – skvätt lite vigvatten på den döende och ta över hans mark – fan, skulle varit där!

Nu är inte den kristna kyrkan så proaktiv längre – men kolla in Islam – seriöst, de hittar ju på nya tolkningar hela tiden – de verkligen anpassar sig till världen och bara kör på. Allt från vilka djur som kan ätas, till vilka som skall utrotas av deras fiende- känns lite som koranen är en tidig form av Yatzi – bara kasta dem igen – nya resultat.

Hur kul som helst, hade kunnat bli sådan där Iman när som, när man behöver googlar man lite – och sen ändrar man hela skiten med hänvisning till en flumig sutra i Koranen – troligen skriven av påtänd gubbe med humor och en plan att tjäna feta pengar på Oxkött, rökheroin ( ingen sprit) och kontaktförmedling av fula brudar ( Burka mm ) – världsklass!

Sen har jag inte fattat det med att man inte får avbilda profeten ? – Seriöst, vem kan bedöma att man gör det – eventuella som sett honom live är döda, och det får inte finnas bilder – så hur vet de att det just är profeten man avbildar – kan ju bara vara en helt vanlig taliban!

Buddhisterna är sköna – sitter och småflummar – med ett enda mål, att slippa återfödas – seriöst. De blir så heliga att alla andra ska ge dem käk mm – samt lämna massa gåvor till templen – återigen, enkla pengar utan jobb. Men på det stora hela är dessa lirare rätt sköna – stör ingen, krigar lite och håller sig under radarn.

Ska man gilla någon religion – så får man gå tillbaka till de gamla Asagudarna, coola lirare – här hymlade vi inte – de var as mer eller mindre – inte sådana gulliga som de ska vara nu -där skrämde man skiten ur sina följare – men tydligen funkade det rätt bra.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.