4:e advent, mycket har hänt och mycket kvar att ske – förändringar är bra om man vågar!

http://www.lyxkrasch.se/december-2014/4e-advent-mycket-har-hant-och-mycket-kvar-att-ske-forandringar-ar-bra-om-man-vagar/

Söndag, 4:e advent – skånskt julväder, dvs regn och 8 plusgrader – men det är vi vana vid och helt ärligt så är det rätt ok. Självklart hade det varit vacker med lite snö till jul, men bortsett från det estetiska värdet – betingar snö inga andra direkta föredelar enligt mig – men det är jag. Helgen har varit annorlunda – nya bekantskaper – nya smaker och nya insikter som fallit på plats. 

Självklart har jag spenderat en större del av helgen med min vackra kvinna – samt även hennes dotter ( sjukt rolig tös) – vi var i väg i lördags fm för fixa diverse julklappar – som inte gick enligt plan – men hittade en trevlig present till dem vi skulle till på kvällen – en kollega till henne fyllde år och det bjöds på filippinsk mat mm – sjukt gott och trevligt. Inte massa köpt skräp – vi snackar riktiga prylar – mycket skratt och det kryllade av barn mm – rena kaoset – på ett härligt sätt för det kändes verkligen att detta var en lycklig familj, mycket kärlek.

Innan hade jag även varit och intagit den numera mer eller mindre obligatoriska lördags fikan med en annan härlig människa – som alltid resulterar i skratt och fniss i enorma proportioner – hur värdefullt som helst – det är unikt med den typen av vänner som ger så mycket energi och till skillnad från många mer är som en taskig generator på Volvo 142 – man får fan byta batteri hela tiden!

Julklappsjakten fördes oss i dag till Malmö – då allt var slut av det som efterfrågades i staden. Men det blev en trevlig totalt oplanerad roadtripp – och med hyfsat ok utdelning – för att sedan göra Caneloni – och de blev så där extra jävla bra idag – livet flyter på.

Nu är det lite tyst runt mig och jag sitter med en Clausthaler – Tv på – och har funderat en hel del på vad som händer runt mig – för det sker förändringar konstant, ibland hinner man inte riktigt uppmärksamma dem – vissa tar tid innan man reagerar andra märker man direkt.

Förändringar, detta är normalt sätt läskigt – för det innebär att man bryter invanda mönster mot nya – och det är sjukt läskigt ………eller. Kanske vi bryter mönster för sällan bara för vi är rädda för vad som finns på andra sidan beslutet – detta har jag sett runt mig ofta – tidigare la jag inte märke till det, hade fullt upp med mig själv. Nu ser jag det och förundras över det oftare, fan man är inte nöjd med hur det är – men likt förbannat kör man samma ska hela tiden – och sen är man till och med sur på att det inte ändras!

Jag är kanske egoistisk numera och försöker kanske ibland förstå andra utifrån min egen synvinkel – detta är för man ogärna vill precis som alla andra undvika förändringar – men har ju ändå gjort en jävla massa ändringar senaste året så varför inte fortsätta. En lämplig tid för att fortsätta denna process är ju nu när vi får lite mer tid till eftertanke och reflektion – julens tid.

Det fina med allt detta är att jag kan ju själv välja hur mitt microsamhälle skall se ut, och fylla detta med energi, helt utan ta hänsyn till hur det varit – för i detta är är jag Judge, Jury and Hangman – så jävla enkelt är det.

Att resonera så kan kanske låta hårt, men helt ärligt – visst vore det skönt att få göra så själva – rensa och ställa krav. För tro mig det finns många där ute som är vindflöjlar – som väljer sin position utifrån det vid det tillfället givna läget – saknar ofta både förmåga för logiskt resonemang eller förmågan att röntga sin ryggrad – för den syns inte på röntgen.

Jag är inte så där mycket för löften kring nyår- känns fel, varför vänta med löften till just denna dag – men jag brukar försöka lova mig själv saker löpande – typ när man kommer på dessa.

Min kommande plan blir enkel – jag kommer lägga min energi på de som är mig nära och de som finns i mitt liv – dessa som ger mig energi och inte tvärtom – en klyscha – Jeep, men en jävligt sann sådan. En annan viktigt sak är att jag kommer höja ribban dramatiskt för att ges en nykel som ger access till detta område – och många nyklar är avkodade och fler kommer avkodas.

Förändring är till för de som vågar, och det ger alltid utveckling – kanske inte alltid åt det håll du trodde – men förändring blir det.

Nu får det bli en stunds mys själv, innan jag åter får en underbar kväll med en vacker varelse med allt det innebär, intelligenta diskussioner och samkväm av mer fysisk natur – för det gillar vi.

Tack & Föråt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.