Söndag, Hällevik & sopsorteringen från helvete!

http://www.lyxkrasch.se/augusti-2015/sondag-hallevik-sopsorteringen-fran-helvete/

Fan, söndag igen – kändes som det var fredag för ca 37 sekunder sedan ….. vad hände, säg inte jag blivit kidnappad av Aliens igen………. men det  verkar inte så när jag ser mig omkring – har hunnit måla en fasad…. det hinner man inte om är hos Aliens ……eller …. kanske fått superkrafter…… måste testa om jag kan flyga eller typ böja skedar med tankekraft……. nej, nu lite allvar….eller inte…….

Som sag, helgen har rusat förbi, men varit magisk ….. helt jävla magisk i vanlig ordning  – men det är för att vi är magiska – dvs jag och min underbara familj….. Söndagen gick åt till att måla … vilket är så jävla tråkigt…. men gjordes…. sen middag hos föräldrarna – grillat är godast!

Väl klara där slängde vi av barnen – en del av dem i hemmet och jag drog med älsklingen till Hällevik, inget märkvärdigt – vi åt glass – och njöt av vädret och varandra- magiskt. Väl hemma – en runda och slänga av lite grejor på jobbet – imorgon ska vi flytta halva gänget in i en ny lokal – ska bli så fräckt att bygga en ren säljavdelning där inne – så det dras internet mm i helgen på jobbet, har den där känslan som man har när man bygger något och hantverkarna säger det är lugnt, vi blir klara i tid – men det inte ser så ut – utan snarare ser ut som fan, det blir förseningar….. det vet kl 10.00 i morgon – typ – om jag får frispel eller ler och myser.

Efter fixat gräsmattan –  vilket är ett satans jobb, för vi har mycket gräs – dock trevlig motion, en fördel är att man hör inte barnen tjata när motorn är igång – smidigt, var det dags att besöka återvinningsstationen.

Ok, sagt och gjort – jag valde den vid Willy´s – vilket visade sig vara ett klart misstag – redan på håll kunde jag se det…….. detta kommer bli en utmaning…….en farlig sådan………

Först trodde jag alla behållarna var fulla – men de var inte alls nära detta ens. Men det låg fan grejor överallt – mat, lådor, glas, stolar – ja fan allt, det går bra det här med återvinning – ja, för allt skit fanns där – kanske inte i behållarna men väl där? – Seriöst, det var fan läskigt att röra sig i detta område och jag dumpade snabbt mina prylar – faktiskt i rätt behållare även om jag var bra sugen på att bara lägga skiten där de andra lagt sitt.

Ok, det är säkert skitbra med sopsortering – en vän på FB skrev att om man återvinner en konservburk kan man spara in motsvarande energi som krävs för 7 timmars TV -tittande – vet inte om han menade strömmen till TV eller energin att sträcka sig efter chipsen – men det är bra vilket som. Jag är då lite tveksam till att detta stämmer i verkligheten – kanske i ett kalkylblad – men om du ska utvinna en konservburk ur det fullständiga kaoset vid återvinningsstationen – tro mig, det tar mer energi än det ger.

Fan, sluta upp med detta tramset nu – vi kör sopor till andra ställen och sen ska de hämtas där osv osv – in med rejäla sopbilar och hämta upp skiten hemma hos folk – tror det blir bättre. Möjligen de miljömupparna som bor på söder i Stockholm, ni vet de som cyklar med däck gjorda av hampa till miljöstationen för umgås medan de klipper ner en kartong till en 50″ TV med sin hemmagjorda sax av kåda samt återvunna konservburkar i bästa Mc Gywer stil – de kanske kan få skiten att funka – men inte på Willy´s i Kristianstad – där funkar det inte – inte på andra ställen heller – ge upp denna idiotgrej nu – ge oss deponikärl igen där alla jävla sopor kan åka med – osv osv.

Tack & Förlåt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.