När dumheten blir normaliserad – ett säkert tecken på en civilisation i gungning!

http://www.lyxkrasch.se/augusti-2015/nar-dumheten-blir-normaliserad-ett-sakert-tecken-pa-en-civilisation-i-gungning/

Dumhet, detta är ett vitt begrepp – betyder olika för alla och kan inte mätas egentligen, det är helt upp till dig själv att göra. Dumhet…. avtrubbning…..likgiltighet……..dumhet….. ja, det verkar vara så att dumheten har blivit 2000-talets stora minnesmärke, och det eskalerar hela tiden … är det så eller?

Det talas mycket i media om vad som är rätt och fel, det finns experter – relativt ofta sådana som mig själv, sittande med en dator och en möjlighet att uttrycka sig på nätet – spridas, läsas, förkastas eller hyllas…… Media ägs inte längre av ett par enstaka stora som har patent på journalism…. nej, funkar inte så längre….. alla kan publicera – blixtsnabbt och det de vill.

Jag tycker det är skitbra…. för det skapar en mångfald av infallsvinklar på alla möjliga saker som förekommer i samhället – allt från var man få störst ankläppar – till ett anständigt recept på Crystal Meth! – tja… kanske inte det sista – men googla gärna och kolla!

Naturligtvis var det mycket enklare förr – när det som sades i tryckt media och på våra 2 statliga kanaler var en sanning, den enda sanningen och det var det vi visste – rätt skönt faktiskt. Tänk de lyckliga satarna i Kina och Nordkorea som har det så fortfarande – slippa fundera så mycket på vad som egentligen stämmer – behagligt, avtrubbande och ………… för djävla hemskt.

Som allt när man släpper marknaden fri, kvittar vilken så slår den alltid tillbaka – den är som en pendel på en klocka – har man hållit den i ett läge högt åt ena hållet – ja, då slår den högt på andra och sen går den fram – tillbaka ett par gånger innan den stabiliserar sig på en nivå som den är i viloläge på – låt oss kalla detta ett normalläge!

Så, tillbaka till vårt nyhetsflöde – just nu flödar det massor med information – enorma mängder skapas, publiceras och mycket vinner automatiskt stämpeln sanning – för vi är vana att acceptera allt – för det är ju sant – det är ju skrivet – eller…..

Man tävlar i att synas, delas – rent ut hatas – bara man får hög ranking på Google – för det är så vi mäts nu – men detta kräver ju intelligenta och kritiska läsare. Har vi det….. eller kan man få vilka dumheter som helst att att bli sanningar – kan jag med rätt teknik skapa en sanning på internet att Fridolin har nytt kön och gift sig med Stefan Löfven……. Hm…. ja, det hade nog gått, inte lätt men det går.

Detta skapar utmaningar för våra etablerade kanaler och tidningarna slåss nu om att ha mest pucklade ledarskribenter – de skall vara så satans långt från sina läsare som möjligt, helst bo på en homogen plats där man helt är avskärmad från verkligheten och i lugn samt ro inmundiga sina rödviner medan de smider nya ledare att skriva där man fördömer stora delar av befolkningen. Samma befolkning som numera återfinns på nätet i massor med bra publikationer om man bara tittar lite på dem. Underbyggda med statistik som förnekas till idioti av bland annat en av mina favoritfånar – Erik Ullhagen – ni vet idioten med hemsidan på regeringens officiella webbplats om myter gällande invandring, där man nu har fått stryka de flesta ….. för man hade fel!

Så innan ni ropar Nazist, rasist och kvinnoförtryckare om det ni inte gillar på nätet – släpp ert flätade hamparep en stund och ta en sväng ner till Malmö, Södertälje eller till Katrineholm – där de som ifrågasätter hela skiten som sker faktiskt bor – de som ser vad som händer och därmed tror mer på det de kan hitta på nätet som passar in på verkligheten än det skiten som man vill att vi ska tycka.

För när ni gör det – Aftonbladet,DN mfl – då kanske vi börjar läsa er igen – och ni slipper sparka så många – för när ni vågar ta i skiten och vända den – då är jag säker på att vi all tillsammans kan skapa en sjukt bra värld att leva i – men om man inte tar i problem – då blir de stora – men tar man i dem, då kan man enkelt lösa dem.

Så snälla, låt oss inte låta dumheten segra och den blir normaliserad – nej, våga ifrågasätt – våga vända på stenar och våga för fan säga att ” Detta blev fel – låt oss fixa det snabbt som fan”

Tack & Förlåt

#Rasistjavisst – enligt många men inte enligt definitionen rasism.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.