Mänskligheten – det eviga tjatat om ha det bättre men inte göra något åt det!

http://www.lyxkrasch.se/april-2015/manskligheten-det-eviga-tjatat-om-ha-det-battre-men-inte-gora-nagot-at-det/

Fan – nu är det mycket och mycket händer som vanligt – har insett att det finns en sak som är konstant i alla populationer – jag vill ha det bättre, men inte fan ska jag göra något för att få det ….. Nä för rättvisa är när man kan gnälla sig till fördelar som andra krigat för……… satans trött på det ……..

Så fort någon sticker iväg och prestera mer än övriga i grupper så är det fel på detta? Satans fackförbundstänk – NEJ, det är inte fel – det är det som är rätt………

De som väljer att prestera mer ska belönas och de som inte gör det ska man skita i – för varför lägga ner resurser och driv på de som inte vill – eller som de själva säger – De kan inte, gör något annat då för fan.

Jag anser att mycket som sker på arbetsplatser idag är åt helvete – för man fokuserar alldeles för mycket på att alla ska med och alla kan – NEJ, alla ska inte med och alla kan inte – seriöst, se själva – hela vår satans riksdag är uppbyggt på att alla kan och ska med – Tjaaa… I rest my case.

Det finns en kille i staterna – kommer inte ihåg vad han heter – han har en sjukt bra teori – har du hundra anställda så skall du fördela dina resurser enligt följande, 10 av dem kommer bli högpresterande – ge dem allt de behöver för maximera – och alla skall se det, det skall löna sig att prestera – det ska löna sig rejält.

70 av dem kommer prestera på en acceptable nivå, de låter man vara och låter dem lulla på – 20 st sparkar man varje år – för de presterar för lågt i relation till resterande delar av personalen – kan väl säga att han inte direkt hyllas av fackförbund den här killen, men shit – han tjänar pengar och trimmar fram de bästa hela tiden……….

Nu kan detta låta grymt, tjaa… egentligen inte – detta är ju så naturen fungerar – skillnaden är att i detta fallet är vi till och med humanare – vi slår ju inte ihjäl någon? I det vilda hade de inte överlevt – nu är jag inte av den meningen att jag på något sätt är självskriven att klara mig, det får andra bedöma – men jag tror ändå på detta att man måste fokusera mer på individen än gruppen – för att inbilla sig att kunna få en grupp att fungera optimalt med samma verktyg – det är idiotiskt – för den idén bygger på att alla är lika – dvs fungerar likadant – och så är det inte…….

Tyvärr har man här blandat ihop det faktum att alla är lika mycket värda, och det är de – till att bli att alla är lika duktiga -nej, det är de inte och alla kan inte, vill inte, vågar inte, orkar inte – det finns massor med ursäkter —- Vilka har du?

Nu blir det kaffe istället för filosofiska tankar – så ha en magiskt afton!

Tack & Förlåt!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.