Köpa löparskor – inte helt olikt första gången man blev pappa!

http://www.lyxkrasch.se/april-2015/kopa-loparskor-inte-helt-olikt-forsta-gangen-man-blev-pappa/

Hmm… har ju fått för mig att jag skall förbättra min fysiska form, och då även min kondition – inte bara den visuella delen. Den visuella arbetar vi på som fan, dvs det handlar mest om omfördelningar – lite som när man jobbar med modellera – man trycker och klämmer tills det ser bra ut………

Här görs det bra framsteg och inget att klaga på – mer än att det är skitjobbigt, och man ibland har träningsvärk – men kul som fan……. DÅ går vi över till det där med att springa….. intressant sak.

Tidigare har jag varit en stark anhängare av att springer det gör däggdjur – Ja, människan är ett däggdjur, kanske inte Fridolin och Romson – de kan mycket möjligen vara baserade på något annat system än kolväten – men det är inte bekräftat – men troligt.

Jo, däggdjur springer endast för de 3 F:en – Flykt, Föda och Fortplantning – lite som människan gör ibland när de har varit på julbord och gökar chefens fru……. ni förstår.

Men nu har jag då bestämt mig för försöka mig på detta igen, efter den något katastrofala starten som avslutades med kraftig benhinneinflamtion – så, nu tar jag de lugnt, lyssnar på som kan detta och tränar in rätt steg mm – det är planen.

Naturligtvis innebar detta att införskaffa bättre skor, för uppenbarligen är det nyckeln till framgång, kanske inte för mig – men helt klart för aktieägarna i dessa bolag som gör dessa skor.

Sagt och gjort, iväg till en sportaffär av dignitet, välkänd och har TV- reklam – för inhandla dessa då helt magiska puckar.

När jag kommer in ser genast en hungrig och jävligt vältränad ung herre mig, kan riktigt se hur han gnuggar sina händer (i sinnet) – och galopperar mot mig där jag står och tittar på en vägg med löparskor – ja, en hel jävla vägg – vi pratar kanske 100 olika – från ca 500 spänn till priser som gör att jag börjar leta efter USB-portar och fjärrkontrollen till dem.

Hade dock sett ut ett par de hade på kampanj, så sjyssta ut – hade kostat 1200 spänn – nu en femhundring – borde vara bra – ett välkänt märke – då glider den vältränade vithajen upp mot sitt byte – mig. Jag var lika hjälplös som på förlossning när Franz föddes, lixom utlämnad till andra

Han: Kan jag hjälpa dig med något?

Jag: Ja, jag ska ha ett par löparskor, och har tittat på dessa – ( visar då de som var nersatta)

Han: Hur mycket springer du?

Jag: inte mycket – tänkte försöka komma igång lite – max 1 gång i veckan.

Han: Jaha, ……..tyst…………..Pinsamt tyst…………men även om du bara ska springa lite är det viktigt med en bra sko……….

Jag:………. men är inte detta en bra sko?

Han: ………det är inget fel på den…………..men jag hade nog valt en med heldämpning………..men det är ju jag.

Jag:……… Ok, och det har inte denna …..?

Han:…………. jo men inte med Gel som är bättre……..men den funkar bra om man inte springer på för hårt underlag……..annars är det bättre med GEL,

Jag: OK, vad har du för skor då….. (visste inte om han hade röntgenblick och studerade mina läkta benhinnor.

Han: Här har du ett par, de kostar lite mer men är prisvärda …… de kan jag rekommendera verkligen.

Jag, ok . får prova dem….. typ en hundring dyrare men va fan…….( de kändes bra)

Han…… Känns de bra…….. ?

Jag: Ja, vi kör på dem……. får testa och se…. – förbereder mig att gå mot kassan

Han: De är bra, men det finns ett par här som är ännu bättre och skyddar mer – det är viktigt när man börjar så man inte drar på sig skador…..

Jag: Tänker, va fan – har han min journal här – Men står på mig – Jag testar dessa ( de han ville visa nu var dryga 1000 spänn) …… de blir nog bra – annars får jag hitta ett par andra.

Han: Ja, de fungerar nog bra ( kändes som han ville skapa osäkerhet) – Har du rätt löparkläder ?

Jag: ( insåg att nu var det flykt) – Jeep, har allt – behöver inga tajts – inga speciella strumpor, ingen neonfärgade toppaluva med vindavisare, inga ergonomiska handskar för löpning, ingen strömlinjeformad pannlampa. Nu sprang jag mot kassan och betalade – kastade mig mot bilen och iväg innan det var för sent.

Jag ska bara handla på nätet i fortsättningen – känns tryggare -men han ska ha beröm – han kunde sälja, hade jag inte varit på min vakt hade jag nog fan haft längdskidor med mig ut oxå

Tack & Förlåt!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.